Στον Κ. Παπούλια οι νέοι αντιπρόεδροι ανώτατων δικαστηρίων

Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010 15:27
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

A- A A+

Τους νέους αντιπροέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων παρουσίασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρης Καστανίδης.

Ειδικότερα, ο κ. Καστανίδης παρουσίασε τις κ.κ. Αγγελική Θεοφιλοπούλου και Αικατερίνη Συγγούνα -αντιπροέδρους του Συμβουλίου της Επικρατείας, Τους κ.κ. Χαράλαμπο Ζώη και Μιχαήλ Θεοχαρίδη, και τις Κ.Κ. Ελισάβετ Μουγάκου-Μπρίλλη και Ρένα Ασημακοπούλου -αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου, τον κ.Ιωάννη Σαρμά – αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, και τον κ.Διονύσιο Λασκαράτο – γενικό επίτροπο Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Καλωσορίζοντας τους νέους αντιπροέδρους ο κ. Παπούλιας υπογράμμισε πως «ο ρόλος της Δικαιοσύνης είναι πολύ σημαντικός για την κοινωνική συνοχή» και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα ανταποκριθούν στο λαϊκό, παλλαϊκό αίτημα της ισονομίας και ισοπολιτείας.

«Βέβαια, δεν υπεισέρχομαι στα προβλήματα της Δικαιοσύνης. Ο κύριος Υπουργός είναι εδώ - είμαστε φίλοι από πολύ παλιά - ξέρω τις ευαισθησίες του και είμαι βέβαιος ότι ό,τι προβλήματα και να ανακύψουν, κύριε Υπουργέ, θα τα επιλύσετε με τον καλύτερο τρόπο», πρόσθεσε απευθυνόμενος στον κ. Καστανίδη.

«Σας ευχαριστούμε πρώτα απόλα για τους λόγους σας που απευθύνονται σε πολύ άξιους δικαστικούς λειτουργούς, θέλω να σας βεβαιώσω. Και απόδειξη του ότι είναι πολύ άξιοι δικαστικοί λειτουργοί είναι ότι δεν απολαύουν μόνον της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, αλλά και της πλειοψηφίας της διάσκεψης των Προέδρων. Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόστηκε το καθεστώς αυτό και πιστεύω ότι οι ευχές σας θα τους συνοδεύουν, ώστε πραγματικά να αποδώσουν έργο όπως αρμόζει στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, διότι θέλουμε να έχουμε μια Δικαιοσύνη που μάλλον βοηθάει να μην αναστενάζουν οι πολίτες στις αίθουσες των Δικαστηρίων», απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή