Γ. Πεταλωτής: Κανένα πολιτικό θέμα με την παρέμβαση της Β. Παπανδρέου

Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010 16:58
A- A A+

«Δεν υπάρχει πολιτικό θέμα από την ερώτηση της Βάσως Παπανδρέου και των 15 βουλευτών για την Τράπεζα της Ελλάδος», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, επιχειρώντας να χαμηλώσει τους τόνους της αντιπαράθεσης στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Όπως είπε, η κυβέρνηση δεν ενοχλείται από τις ερωτήσεις βουλευτών, που ασκούν το συνταγματικό τους δικαίωμα για κοινοβουλευτικό έλεγχο. Ο κ. Πεταλωτής πρόσθεσε ακόμη πως στην ερώτηση των βουλευτών αυτών, «δεν υπάρχει κριτική στην κυβέρνηση».

«Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι ανεξάρτητη και θεσμικά δεν αμφισβητείται», επεσήμανε, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι για το ζήτημα υπάρχει εισαγγελική παραγγελία και έρευνα σε εξέλιξη.

Κληθείς να σχολιάσει παρατήρηση για «πλήρως ασυντόνιστη κυβέρνηση», ο Γ. Πεταλωτής είπε ότι «η κυβέρνηση κάνει παρά πολύ καλά τη δουλειά της» και τόνισε ότι «η βελτίωση των νομοθετημάτων ισοδυναμεί με δημοκρατική λειτουργία της κυβέρνησης» .

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε κατηγορηματικά για ακόμη μία φορά το ενδεχόμενο ανασχηματισμού ή πρόωρων εκλογών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή