Νομοθετική ρύθμιση για τα επικουρικά των Ενόπλων Δυνάμεων

Δύο ν/σ για τηδομή και τις προαγωγές τις επόμενες εβδομάδες
Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010 17:00
UPD:17:08
A- A A+

Nομοθετική ρύθμιση για τα επικουρικά ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, γνωστοποιώντας παράλληλα πως την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστεί το νομοσχέδιο για τη δομή διοίκησης, τη δομή δυνάμεων και την επαναξιολόγηση του ΕΜΠΑΕ (Ενιαίο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Ανάπτυξης & Εκσυγχρονισμού των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων) και τη μεθεπόμενη το νομοσχέδιο περί ιεραρχίας και προαγωγών.

Σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου ο κ. Βενιζέλος διευκρίνισε πάντως ότι δεν προβλέπονται τροποποιήσεις από την πλευρά του στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.

Εξάλλου όπως έκανε γνωστό, το υπουργείο Οικονομικών έχει αποδεσμεύσει τα κονδύλια για τα μερίσματα προς τους δικαιούχους του Μετοχικού Ταμείου Στρατού για το τρέχον τρίμηνο, ωστόσο, όπως σημείωσε, υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα που αφορά στο γεγονός ότι ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης δεν μπορεί να υπογράψει τη σχετική απόφαση, καθώς το κτήριο τελεί υπό κατάληψη.

Όσον αφορά τα επικουρικά, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως είναι σε εξέλιξη συζήτηση με όλους τους ενδιαφερόμενους για να βρεθεί η καλύτερη λύση για τους ασφαλισμένους, χωρίς να έχει καταλήξει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις.

«Χωρίς συναίνεση στα εξοπλιστικά δεν προχωράμε»

Kατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Εθνικής Αμυνας υπογράμμισε τη σημασία της συναίνεσης στα εξοπλιστικά προγράμματα. Αναφερόμενος στο θέμα των ανταλλακτικών των κινητήρων των F-16, επανέλαβε ότι αν δεν υπάρχει συναίνεση στα εξοπλιστικά προγράμματα δεν προχωράμε, σημειώνοντας πάντως ότι η κυβέρνηση έχει εκλεγεί για να λαμβάνει αποφάσεις.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι με την τροποποίηση της σύμβασης για τα μεταφορικά ελικόπτερα θα υπάρξει όφελος περί τα 120 εκατ. ευρώ, ενώ γνωστοποίησε ότι απέστειλε επιστολή προς την κοινοπραξία με την οποία ζητεί να παράσχει γραπτώς διαβεβαιώσεις ότι δεν έχουν γίνει παράπλευρες πληρωμές στο διάστημα από το 2003 μέχρι σήμερα, που υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα.

Όπως έκανε γνωστό, το θέμα των ανταλλακτικών των κινητήρων των F-16, η τροποποίηση της σύμβασης για τα μεταφορικά ελικόπτερα NH-90 και η τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής σχετικά με την υποεπιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και ¶μυνας, η οποία αναβαθμίζεται στο πλαίσιο της Επιτροπής Εξωτερικών και ¶μυνας, θα απασχολήσουν την απογευματινή συνεδρίαση της Υποεπιτροπής.

Συνάντηση με Αbu Dhabi Mar

Τέλος, ο υπουργός Εθνικής ¶μυνας είχε το μεσημέρι συνάντηση με εκπροσώπους της Abu Dhabi Mar. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το ακανθώδες ζήτημα των κρατικών ενισχύσεων προς τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Όπως εκτίμησε, εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν τον Αύγουστο. Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι το υποβρύχιο Παπανικολής έχει την πιστοποίηση του γερμανικού νηογνώμονα, αλλά για την παραλαβή του θα ζητηθεί νέα πιστοποίηση από το γερμανικό νηογνώμονα και το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή