Αλ. Παπαρήγα: Να χρεοκοπήσει η πλουτοκρατία, όχι ο λαός

Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010 17:13
A- A A+

Tην πρόταση του ΚΚΕ για διέξοδο από την κρίση παρουσίασε η Γενική Γραμμετέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα Χανιά, υπογράμμισε την ανάγκη να δοθεί, μέσα από συγκεκριμένα μέτρα, μια νέα αναπτυξιακή ώθηση σε όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας. «Αυτή η ανάπτυξη θα είναι ανάπτυξη για τον λαό και όχι για την πλουτοκρατία» τόνισε και αναφέρθηκε στην πρόταση του κόμματός της για τη «λαϊκή οικονομία, που βασίζεται στην κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής, στη συνεταιριστικοποίηση των μικρών εμπόρων και παραγωγών, στον εργατικό-κοινωνικό έλεγχο, σε ριζική και κάθετη ρήξη με τα μονοπώλια».

Αναφερόμενη στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, μίλησε για πόλεμο, εκτιμώντας μάλιστα πως «έρχονται πολύ χειρότερα και πολλά περισσότερα».

Σχολιάζοντας φήμες περί εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ υπέρ κατηγοριών εργαζομένων, σημείωσε πως «δεν μπορεί να δώσει κανένα δώρο». «Όταν αδειάζεις τις τσέπες των εργαζομένων, όταν τους στερείς δικαιώματα σημαντικά, δεν είναι δυνατό να λες ότι "μπορεί να υπάρχουν αντισταθμιστικά οφέλη"» πρόσθεσε.

Η κ. Παπαρηγα κάλεσε από τα Χανιά τους πολίτες «να δείξουν την πυγμή τους στα όσα έχουν γίνει» και διατύπωσε την εκτίμηση ότι η εφαρμογή του μνημονίου - για το οποίο επανέλαβε ότι το ΚΚΕ λέει "Οχι"- «θα έχει οδυνηρές συνέπειες για πολλές ελληνικές οικογένειες». Σημείωσε ακόμη ότι «δεν πρέπει να χρεοκοπήσει ο λαός, αλλά η πλουτοκρατία» και τόνισε την ανάγκη υπάρξης ενός κοινωνικού, επιθετικού κινήματος.

Τέλος, η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ χαρακτήρισε τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου ευκαιρία για τους πολίτες να στείλουν τα μηνύματά τους: «Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία, ο λαός πρέπει να εκδικηθεί για τη χρησιμοποίηση της ψήφου του, που έγινε το 2009, πρέπει να δει αυτή την εκλογική μάχη ως μια σημαντική ευκαιρία αλλαγής του συσχετισμού δύναμης στο κοινωνικό επίπεδο και να αναδείξει, σε αυτές τις εκλογές, ανθρώπους, που δεν θα λειτουργούν ως κρατικοί υπάλληλοι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή