ΛΑ.Ο.Σ: Φοβική αντίδραση της κυβέρνησης για τα πετρελαϊκά κοιτάσματα

Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010 14:10
A- A A+

Την αντίδραση του ΛΑ.Ο.Σ. προκάλεσε η δήλωση αναρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομίας σε ερώτηση του βουλευτή του κόμματος και εκπρόσωπό του, Κωστή Αϊβαλιώτη, για τα πετρελαϊκά κοιτάσματα στο Αιγαίο.

Στην ερώτησή του προς το υπουργείο Οικονομίας ο κ.Αϊβαλιώτης ζητούσε να μάθει ποιο είναι το ύψος των εντοπισθέντων πετρελαϊκών κοιτασμάτων και πότε θα αρχίσει η διαδικασία άντλησής τους.

Σύμφωνα όμως με τον βουλευτή, το υπουργείο Οικονομίας δήλωσε αναρμοδιότητα, την ώρα που, όπως παρατήρησε, το τουρκικό σκάφος «Πίρι Ρέϊς» προκαλούσε στο Καστελόριζο.

Στην ανακοίνωση του ΛΑ.Ο.Σ., γίνεται λόγος για πρωτοφανή αντίδραση της κυβέρνησης, η οποία και καταγγέλθηκε από τον κ. Αϊβαλιώτη στην Βουλή. Στην τοποθέτησή του, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. χαρακτήρισε απρεπή τη στάση του υπουργείου Οικονομίας, υπενθυμίζοντας ότι στο παρελθόν οι (ομόλογοι της κ. Κατσέλη) υπουργοί της ΝΔ προσέρχονταν στην Βουλή και απαντούσαν σε κοινοβουλευτικές ερωτήσεις για τα πετρέλαια. Επιπλέον έκανε λόγο για «φοβική αντίδραση του ΠΑΣΟΚ έναντι του τουρκικού ερευνητικού σκάφους που κάνει το γνωστό προκλητικό "σεργιάνι" στο Καστελόριζο».

Με νέα ερώτησή του προς τον υπουργό Επικρατείας κ. Παμπούκη και τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Ραγκούση, ο κ. Αϊβαλιώτης επανέρχεται στο ζήτημα, καυτηριάζει τη στάση της κ. Κατσέλη και ζητεί να μάθει «ποιος κατά τη γνώμη της κυβέρνησης είναι αρμόδιος να απαντήσει για το θέμα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή