ΝΔ: Ναι στην εξαγορά τραπεζών υπό προϋποθέσεις

Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010 15:05
A- A A+

Στην ανάγκη αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος μέσα από εξαγορές και συγχωνεύσεις εστίασε ο τομεάρχης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, σε δηλώσεις του με αφορμή την πρόταση εξαγοράς της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από την Τράπεζα Πειραιώς.

«Στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι παρεμβάσεις της Πολιτείας και οι πρωτοβουλίες των ίδιων των πιστωτικών ιδρυμάτων θα πρέπει να έχουν ως στόχο τη διατήρηση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, μέσω της ενίσχυσης της κεφαλαιακής επάρκειας και της ρευστότητας των πιστωτικών ιδρυμάτων», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Επισήμανε επίσης ότι η Ν.Δ. και ο πρόεδρός της θεωρούν αναγκαία την αναδιάρθρωση του τραπεζικού χάρτη, αρκεί, όπως ξεκαθάρισε, να τηρούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις και οι όποιες κινήσεις να γίνονται με διαφάνεια και να προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον.

Οι όποιες ενέργειες, συνέχισε, θα πρέπει να οδηγούν σε οικονομίες κλίμακας και φάσματος, στην απόκτηση ικανού μεγέθους για να ανταπεξέλθει το νέο πιστωτικό ίδρυμα στις διεθνείς προκλήσεις, στη θωράκιση των θυγατρικών του στο εξωτερικό, καθώς και στην ενίσχυση των συνθηκών ανταγωνισμού του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.

«Η σημερινή πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για εξαγορά της Αγροτικής και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου πρέπει να αξιολογηθεί, υπό αυτό ακριβώς το πρίσμα», κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή