Αλ. Παπαρήγα: Όχημα καταστρατήγησης εργασιακών σχέσεων το Μνημόνιο

Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010 17:21
A- A A+

Νέα επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε, από το Ηράκλειο όπου περιοδεύει, η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία θα μιλήσει στις 8 απόψε στην πλατεία του Αγίου Τίτου.

Στο επίκεντρο της κριτικής της βρέθηκε και το Μνημόνιο με την τρόικα, το οποίο χαρακτήρισε όχημα για την καταστρατήγηση εργασιακών σχέσεων και κατακτήσεων.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η κ. Παπαρήγα έκανε λόγο για αναγκαιότητα «ριζικής αλλαγής του επιπέδου εξουσίας» , η οποία μπορεί να επέλθει μόνο μέσα από μια ευρύτερη συμμαχία εργατικής τάξης, αγροτών και μικρών επιχειρηματιών.

Αναφερόμενη στην πολιτική διαφθορά, υποστήριξε ότι ενίσχυσε τη σημερινή κρίση αλλά δεν τη δημιούργησε, αφού, όπως είπε, απλά εντάσσεται στα παρελκόμενα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση, που στην προσπάθειά της να πατάξει το βρώμικο πολιτικό χρήμα, προωθεί διάταξη που κόβει τα κουπόνια ως μέσο ενίσχυσης των κομμάτων. Αυτή η διάταξη, σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα, στοχοποιεί το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που στις μέρες μας ενισχύεται οικονομικά από τα κουπόνια.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή