Κινητικότητα των ΗΠΑ για το Μεσανατολικό

Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010 21:23
A- A A+

Την ανάγκη επανέναρξης του άμεσου διαλόγου μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Φίλιπ Κρόουλι.

Μάλιστα εκτίμησε πως οι άμεσες διαπραγματεύσεις θα επαναληφθούν χωρίς όμως να είναι σε θέση να πει «εάν αυτό είναι κάτι που θα γίνει τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες».

Ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος για τη Μέση Ανατολή Τζορτζ Μίτσελ έφτασε σήμερα στην περιοχή για μια νέα σειρά συνομιλιών με τις δύο πλευρές.

Σήμερα το βράδυ ο κ. Μίτσελ θα έχει συνάντηση με τον Ισραηλινό υπουργό ¶μυνας, Εχούντ Μπαράκ και την Παρασκευή με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. Το Σάββατο θα έχει επαφές με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και τον παλαιστίνιο πρωθυπουργό Σαλάμ Φαγιάντ.

Το Σάββατο ο κ. Μίτσελ θα έχει επίσης συνομιλίες με τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, εκπρόσωπο του κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή (ΗΠΑ, Ρωσία, ΕΕ και ΟΗΕ) καθώς και με την εκπρόσωπο της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον.

Την Κυριακή ο κ. Μίτσελ θα πάει στο Κάιρο όπου θα συναντηθεί με τον αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ και τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, Αμρ Μούσα. Τέλος ο κ. Μίτσελ θα έχει συνομιλίες στο Αμπού Ντάμπι με τον υπουργό Εξωτερικών των Εμιράτων, Αμπντάλα μπιν Ζαγιέντ Αλ-Ναϊάν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή