Οι πιθανοί αντίπαλοι Ολυμπιακού και Αρη

Εuropa League
Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010 10:13
UPD:11:54

A- A A+

Τους αντιπάλους τους στην γ' προκριματική φάση του Europa League μαθαίνουν σήμερα στις 14:30 Ολυμπιακός και Aρης. Πριν από λίγο έγιναν γνωστά από την UEFA τα γκρουπ των ομάδων, βάσει των οποίων περιορίζονται οι πιθανοί αντίπαλοι των δύο ελληνικών ομάδων.

Πιο αναλυτικά ο Ολυμπιακός θα κληθεί να αντιμετωπίσει ή τη Βικτόρια Πλζεν από την Τσεχία ή έναν από τους νικητές των ζευγαριών Σερκλ Μπριζ (Βέλγιο)-Τούρκου (Φινλανδία) ( σκορ πρώτου αγώνα 0-1), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)- ΦΚ Μόγκρεν (Μαυροβούνιο) (2-0), Γκέφλε (Σουηδία)-Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία) (1-2) και Πόρτανταουν (Βόρειος Ιρλανδία)-Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν) (1-2).

Αντίστοιχα ο Αρης θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο ενός εκ των ¶λεσουντ (Νορβηγία), Γιάμπλονετς (Τσεχία), Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ (Πολωνία) ή ενός από τους νικητές των ζευγαριών Κάλμαρ (Σουηδία)-Ντάτσια (Μολδαβία) (0-0) και ΟΦΚ Βελιγραδίου (Σερβία)-Τορπέντο Ζοντίνο (Λευκορωσία) (2-2).

Περισσότερα στο link της UEFA: http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/news/newsid=1504191.html

Οι 35 ομάδες που θα προκριθούν, θα λάβουν μέρος μέρος στα play-offs (ή τέταρτο και τελευταίο προκριματικό γύρο) μαζί με τις 15 που θα αποκλειστούν από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς και τις 24 ομάδες που εξασφάλισαν απευθείας την παρουσία τους στη συγκεκριμένη φάση, ανάμεσα τους και η ΑΕΚ.

Η κλήρωση για τα play-offs θα γίνει στις 6 Αυγούστου και οι αγώνες στις 19 και 26 του μήνα. Η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός αν φυσικά προκριθεί, θα είναι σίγουρα στους ισχυρούς, ενώ ο ¶ρης (σε περίπτωση πρόκρισης κι αυτός) θέλει τον αποκλεισμό τουλάχιστον τριών ομάδων με καλύτερο συντελεστή από εκείνον στον δεύτερο και τον τρίτο προκριματικό γύρο για να βρίσκεται στους ισχυρούς.

Στη φάση των ομίλων συμμετέχουν 48 ομάδες, η κάτοχος του τροπαίου Ατλέτικο Μαδρίτης, οι 37 νικήτριες των play-offs και οι δέκα αποκλεισμένοι από τον τελευταίο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Στην κλήρωση της 27ης Αυγούστου θα σχηματιστούν 12 όμιλοι των 4 ομάδων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις