Απεργία σε ΑΤΕbank και Τ.Τ.

Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010 11:43
UPD:13:40

A- A A+

Πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην ΑΤΕbank και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο συγχώνευσης με την Τράπεζα Πειραιώς.

Αποκλεισμένη από τους απεργούς είναι από το πρωί η είσοδος του κεντρικού κτιρίου του Τ.Τ. στη συμβολή των οδών Σταδίου και Πεσμαζόγλου.

Έντονη ήταν και η πρώτη αντίδραση των εργαζομένων των δύο τραπεζών χθες μετά το άκουσμα της πρότασης.

«Στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα μας σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πέσουμε θύματα μόνο των αριθμών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου .

«Προειδοποιούμε τους επίδοξους εκποιητές να τολμήσουν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος των εργαζομένων στην ATEbank.

Την ίδια στιγμή την πρόταση του Μάριου Σάλλα για εξαγορά του 77% της Αγροτικής Τράπεζας και του 33% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μελετά η κυβέρνηση.

«H πρόταση εξετάζεται σε συγκεκριμένα πλαίσια με μοναδικό κριτήριο και γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και τη βιωσιμότητα αυτών των τραπεζών, που μεγάλο μέρος συμμετοχής έχει και το ελληνικό δημόσιο», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.

Θετική υποδοχή από ΝΔ - ΛΑΟΣ

Θετικά υποδέχθηκαν την πρόταση τόσο η ΝΔ όσο και ο ΛΑΟΣ. Εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Χρήστος Σταϊκούρας επισήμανε ότι τόσο η Ν.Δ. όσο και ο πρόεδρός της θεωρούν αναγκαία την αναδιάρθρωση του τραπεζικού χάρτη, αρκεί όπως ξεκαθάρισε να τηρούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις και οι όποιες κινήσεις να γίνονται με διαφάνεια και να προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον.

Κάλεσμα στην κυβέρνηση να επιταχύνει τις διαδικασίες απηύθυνε ο ΛΑΟΣ. Θετικός στο ενδεχόμενο συγχώνευσης εμφανίστηκε σήμερα και ο Γ. Καρατζαφέρης, τόνισε ωστόσο ότι η όποια κίνηση πρέπει να γίνει εξαιρετικά προσεκτικά.

«Το τελευταίο εξάμηνο μιλούσα μέσα στη Βουλή για την απαραίτητη ανάγκη να υπάρξει συγχώνευση τραπεζών», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και συμπλήρωσε: «Χαίρομαι που ξεκίνησε μια προσπάθεια».

Γ. Καρατζαφέρης: Χαίρομαι που ξεκίνησε μια προσπάθεια για συγχώνευση τραπεζών

Γ. Καρατζαφέρης: Χαίρομαι που ξεκίνησε μια προσπάθεια για συγχώνευση τραπεζών

«Από 'κει και πέρα, όλα πρέπει να γίνουν εξαιρετικά προσεκτικά, για να μην μείνουν κενά που θα μπορούσαν να δυναμιτίσουν την όλη εξέλιξη», κατέληξε.

Αντίθετη η Αριστερά

Κατηγορηματική αντίθετη βρήκε η πρόταση την Αριστερά. «Η κυβέρνηση έχει μια λίστα και πουλάει, τη στιγμή που εμείς είμαστε κατά των ολιγοπωλίων και υπέρ της κοινωνικοποίησης των τραπεζών», υπογράμμισε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Α. Παπαρήγα: Αντί για κρατικοποίηση ή ιδιωτικοποίηση πρέπει να μιλάμε για κοινωνικοποίηση

Α. Παπαρήγα: Αντί για κρατικοποίηση ή ιδιωτικοποίηση πρέπει να μιλάμε για κοινωνικοποίηση

«Η κίνηση αυτή αν μετουσιωθεί σε πράξη μηδενίζει τη συμμετοχή του δημοσίου στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, θα προκαλέσει τεράστιες ανακατατάξεις στον τραπεζικό χάρτη και θα έχει σημαντικότατες δυσμενείς συνέπειες στη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και συνολικά της οικονομίας», σημειώνει ο Συνασπισμός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή