Ιτούδης: Εκπληκτική ήταν η πρόταση Παναθηναϊκού σε Σπανούλη

Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010 13:11
UPD:13:13

Ο Δημήτρης Ιτούδης τόνισε πως το «τριφύλλι» έδειξε στο γκαρντ πλέον του Ολυμπιακού (στη φωτογραφία), πως ήθελε να τον κρατήσει, όμως εκείνους προτίμησε να φύγει.

A- A A+

Εκπληκτική χαρακτήρισε την πρόταση που κατέθεσε ο Παναθηναϊκός στον Δημήτρη Σπανούλη ο βοηθός του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Δημήτρης Ιτούδης.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Sentra FM 103.3 ο Ιτούδης τόνισε πως το «τριφύλλι» έδειξε στο γκαρντ πλέον του Ολυμπιακού, πως ήθελε να τον κρατήσει, όμως εκείνους προτίμησε να φύγει.

Ακόμα, επιβεβαίωσε τις φήμες που θέλουν τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται στο κυνήγι του Ρούντι Φερνάντεθ.

Τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης στον Sentra FM:

Για τον Ρούντι Φερνάντεζ: «Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Όταν βρίσκεσαι σε συζητήσεις με έναν παίκτη δεν μπορείς να αποκαλύψεις τις κινήσεις σου. Καταλαβαίνεις. Η αξία του Ρούντι είναι δεδομένη, ωστόσο αυτή τη στιγμή ανήκει στο Πόρτλαντ. Όταν θα υπάρξει εξέλιξη θα το μάθετε».

Για τις μεταγραφικές κινήσεις του Παναθηναϊκού: «Υπάρχει άψογη συνεργασία με τη διοίκηση. Από την ομάδα αποχώρησαν Σπανούλης και Πέκοβιτς και πρέπει να καλυφθούν τα κενά τους. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού, ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε η ομάδα να παραμείνει ανταγωνιστικοί όπως πάντα».

Για την αποχώρηση του Σπανούλη: «Είναι ένα τεράστιο θέμα για το οποίο μπορούμε να συζητάμε ώρες. Προσωπικά θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός του κατέθεσε μια εκπληκτική πρόταση, δείχνοντας του ότι ήθελε να τον κρατήσει ώστε να συνεχίσει την πορεία που είχε στον Παναθηναϊκό. Εκείνος όμως θεώρησε ότι έπρεπε να φύγει και εκείνος είναι που πρέπει να αμυνθεί των επιλογών του. Είναι εκπληκτικός παίκτης που βοήθησε τα μέγιστα τον Παναθηναϊκό, ωστόσο, πλέον βρίσκεται στην αντίπερα όχθη και είναι ένας αντίπαλος που πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

Για την ανανέωση των συμβολαίων των Μπατίστ και Νίκολας: «Μπορεί να μην αποτελεί έκπληξη, ωστόσο στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε με τα οικονομικά των ομάδων, είναι πολύ σημαντικό που η διοίκηση του Παναθηναϊκού ανανέωσε αυτούς τους δύο παίκτες. Πιστεύω ότι είναι δύο παίκτες που θα μπορούσαν να πάνε σε πολλές ομάδες, καθώς έχουμε ώριμα χρόνια μπροστά τους».

Για τον Μπατίστ: «Ο Μάικ προσάρμοσε τις ικανότητές του στο Παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Είναι ένας ψηλός που είναι καλός τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι, είναι καλός αμυντικός και έχει Ευρωπαϊκή νοοτροπία. Από την πρώτη σεζόν που ήρθε προσαρμόστηκε και έδειξε ότι το μέλλον του ανήκε».

Για τον Νίκολας, αλλά και την απόσταση της γραμμής του τριπόντου που φέτος θα διευρυνθεί κατά 50εκ.: «Ο Ντριού, αλλά και παίκτες που έχουν ανάλογη έφεση και ταλέντο δεν θα έχουν πρόβλημα. Είναι θέμα συνήθειας, αυτοπεποίθησης και δουλειάς. Γενικότερα πάντως ναι, το μπάσκετ θα αλλάξει φιλοσοφία. Θέλει πολύ χρόνο όμως για να αναλύσουμε αυτές τις αλλαγές. Θα πρέπει το μπάσκετ παντού σε όλο τον κόσμο να εναρμονιστεί και να προσαρμοστεί αναλόγως γιατί άλλο μπάσκετ παίζεται στην Ευρώπη και άλλο στο ΝΒΑ ή το κολέγιο.

Οσον αφορά τον Νίκολας ειδικότερα και εκείνος άλλαξες πολλά στο παιχνίδι του. Συνήθιζε μόνο να βγαίνει από τα σκριν και να σουτάρει. Πρόσθεσε πολλά στοιχεία, όπως η άμυνα, η πάσα. Θυμόμαστε ότι σε αρκετά παιχνίδια περιόρισε τη δράση των καλών παικτών του αντιπάλου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις