Με ¶γιαξ στον 3ο προκριματικό του Champions League o ΠΑΟΚ

Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010 13:27
UPD:14:57

Ο «δικέφαλος» του Βορρά θα αντιμετωπίσει τους Ολλανδούς στις 27 ή 28 Ιουλίου στο Amsterdam ArenA και θα περιμένει να τους φιλοξενήσει μια βδομάδα αργότερα (3 ή 4 Αυγούστου) στην Τούμπα.

A- A A+

Ο ΠΑΟΚ δεν στάθηκε ιδιαίτερα τυχερός στο όνομα του αντιπάλου του για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, καθώς η κληρωτίδα στη Νιόν της Ελβετίας έφερε στον δρόμο του τον ¶γιαξ.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά θα φιλοξενήσει τους Ολλανδούς στις 28 Ιουλίου στην Τούμπα και θα πάει μια βδομάδα αργότερα στις 4 Αυγούστου στο Amsterdam ArenA για να πάρει την πρόκριση. Αρχικά η κλήρωση είχε ορίσει το πρώτο παιχνίδι να διεξαχθεί στο ¶μστερνατμ και ο επαναληπτικός στη Θεσσαλονίκη, όμως μετά από κοινή συνεννόηση των δυο ομάδων, αποφάσισαν να αλλάξουν τη σειρά των αγώνων.

Ο ΠΑΟΚ να υπενθυμίσουμε, βρισκόταν στην κλήρωση τον «Μη Πρωταθλητών» και μάλιστα στο γκρουπ των ανίσχυρων.

Αναλυτικά τα ζευγάρια από τους «μη πρωταθλητές»:

¶γιαξ - ΠΑΟΚ

Ντιναμό Κιέβου – Γκεντ

Γιουνγκ Μπόις – Φενέρμπαχτσε

Μπράγκα – Σέλτικ

Ουνιρέα - Ζενίτ

Ποιο τυχερή ήταν η κυπριακή Ομόνοια, η οποία στην κλήρωση των Πρωταθλητών, αν περάσει το εμπόδιο της σκοπιανής Ρένοβα, θα βρει μπροστά της την αυστριακή Σάλτσμπουργκ.

Πρώτο γκρουπ πρωταθλητών

Μέταλουργκ/Σπάρτα Πράγας - Ίντερ Μπάκου/Λεχ

Ακτομπε/Ολίμπι Ρουστάβι - Χαποέλ Τελ Αβίβ / Ζελέζνιτσαρ

Σέριφ Τιρασπόλ/Ντιναμό Τιράνων - Ντιναμό Ζάγκρεμπ / Κόπερ

Λίτεξ Λόβετς/Ρούνταρ - Μπιρκικάρ/Ζίλινα

Λεβάντια/Ντέμπρετσεν - Βασιλεία

Δεύτερο γκρουπ πρωταθλητών

ΑΪΚ/Ζενές Ες - Λινφιλντ/Ρόζερμποργκ

Παρτιζάν/Πιούνικ - Εκράνας/Ελσίνκι

ΜΠΑΤΕ/FH - Κοπεγχάγη

Μποέμιαν/TNS - ¶ντερλεχτ

Ομόνοια/Ρένοβα - Σάλτσμουργκ /Τόρσαβν

Το προφίλ του ¶γιαξ

Πρωτάθλημα από τη σεζόν 2003-4 έχει να δει ο ¶γιαξ στην Ολλανδία, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως το ταλέντο απουσιάζει στην ομάδα του ¶μστερνταμ.

Ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ έχει στο ρόστερ ορισμένους εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι τρις έλαμψαν με τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ του φετινού καλοκαιριού. Ο λόγος για τους Λουίς Σουάρεζ, Στεκέλενμπουργκ και Φαν ντερ Βιλ.

Παρόλα αυτά, πολλοί είναι εκείνοι που αποχώρησαν μετά το τέλος της σεζόν, όπως ο Ντένις Ρόμενταλ του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά οι αποχωρήσαντες: Zε Eδουάρδο (Mάγα), Πάντελιτς (ελεύθερος), Γκάμπρι (Oυμ Σαλάλ), Pόμενταλ (Oλυμπιακός), Oγκαράρου (Σιόν), Παντ (Γκο Aχεντ Iγκλις), Kέρλον (Iντερ), Mαρτίνα (ελεύθερος), Mπακιρτσίογλου (Σανταντέρ), Zέεγκλααρ (Mπόλουσπορ), Mανουσαριάν (AΓKOB)

Από την άλλη στον Αίαντα θα αγωνίζονται οι νέες προσθήκες αυτού του καλοκαιριού Mπλιντ από Xρόνιγχεν, Nτόναλντ, Φαν ντερ Xέιντεν από Bίλεμ, Σάρπονγκ από Nαϊμέγκεν και Mπόντουλ από Σπάρτα Pότερνταμ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις