Κόντρα σε Μακάμπι ή Μόγκρεν ο Ολυμπιακός, με Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ ο ¶ρης

Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010 15:01
UPD:15:23

A- A A+

Τη Μακάμπι Τελ Αβίβ θα βρει πιθανότατα στο δρόμο του για τα play off του Europa Leagueο Ολυμπιακός, ενώ ο ¶ρης κληρώθηκε με την πολωνική Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν με τον νικητή του ζευγαριού Μακάμπι-Μόγκερν, με τους Ισραηλινούς να έχουν επικρατήσει των Μαυροβούνιων στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι με 2-0.

Η Μακάμπι, αν και δεν αποτελεί την ομάδα φόβητρο για τον Ολυμπιακό, παρόλα αυτά είναι ο πιο ισχυρός αντίπαλος που θα μπορούσε να πέσει στους παίκτες του Έβαλντ Λίνεν.

Οι πιθανοί αντίπαλοι των Πειραιωτών τερμάτισαν πέρσι τρίτοι στο πρωτάθλημα του Ισραήλ με αρκετούς βαθμούς όμως διαφορά από την πρώτη και τη δεύτερη θέση. Το ρόστερ τους αποτελείται στην πλειονότητα του από γηγενείς ποδοσφαιριστές και μόλις τέσσερις ξένους.

Ο ΠΑΟΚ ακόμα θυμάται την ομάδα του Τελ Αβίβ, όταν τον Αύγουστο του 2004 τον απέκλεισε από τους ομίλους του Champions League, επικρατώντας στην Τούμπα με 2-1 και στο Ισραήλ με 1-0. Ωστόσο το παιχνίδι στην Ελλάδα είχε κατακυρωθεί με 3-0 υπέρ της Μακάμπι, καθώς ο «δικέφαλος» έπεσε σε μέγιστη γκάφα χρησιμοποιώντας τον Κύπριο Λιάσου Λουκά, ο οποίος δεν είχε τιμωρία από την προηγούμενη σεζόν.

Η Μακάμπι είναι η πολυνίκης του Ισραήλ με 20 πρωταθλήματα και 22 κύπελλα.

Όσον αφορά τον ¶ρη, οι «κίτρινοι» ήταν πιο τυχεροί, καθώς η κληρωτίδα του έστειλε την κυπελλούχο Πολωνίας Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ.

Πέρσι ο άσημος σύλλογος τερμάτισε 11ος στο πρωτάθλημα της Πολωνίας, αλλά έχοντας υποστεί την αφαίρεση δέκα βαθμών λόγω οικονομικών ατασθαλιών.

Το εισιτήριο για την Ευρώπη, πάντως, το πήρε χάρη στην κατάκτηση του κυπέλλου.

Το γήπεδο της Γιαγκελόνια είναι 6.000 θέσεων και είναι αμφίβολο αν θα δοθεί εκεί το ματς με τον ¶ρη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις