Ιαπωνία: Επτά νεκροί, έξι αγνοούμενοι από καταρρακτώδεις βροχές

Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010 15:37

Ο απολογισμός των ισχυρών βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν αυτή την εβδομάδα στη δυτική Ιαπωνία έφτασε σήμερα τους επτά νεκρούς και έξι αγνοούμενους. Στην πόλη Κάνι (κεντρική Ιαπωνία), ένα ποταμός που υπερχείλισε παρέσυρε 28 φορτηγά και 20 επιβατικά αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο παρκινγκ μιας μεταφορικής εταιρείας.

A- A A+

Τους επτά φτάνουν οι νεκροί και τους έξι οι αγνοούμενοι από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν την τελευταία εβδομάδα στη δυτική Ιαπωνία.

Τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν μία γυναίκα και το μικρό της γιο κάτω από τα συντρίμμια του σπιτιού τους, το οποίο κατέρρευσε μετά από πτώση βράχων. Το άλλο παιδί της οικογένειας, ένα 11χρονο κορίτσι, βγήκε ζωντανό από τα συντρίμμια.

Επίσης, μια 73χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή, θαμμένη κάτω από τη λάσπη που κατέκλυσε το σπίτι. Δύο άλλες ηλικιωμένες γυναίκες σκοτώθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, παρασυρμένες από τα νερά ποταμών που υπερχείλισαν.

Στην πόλη Κάνι (κεντρική Ιαπωνία), ένα ποταμός που υπερχείλισε παρέσυρε 28 φορτηγά και 20 επιβατικά αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο πάρκινγκ μιας μεταφορικής εταιρείας.

Ο στρατός χρησιμοποίησε ελικόπτερα και πλοία για να βοηθήσει ανθρώπους οι οποίοι παγιδεύτηκαν από την άνοδο της στάθμης των υδάτων, τα οποία κατέκλυσαν αγρούς και κατοικημένες περιοχές.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή