Εξάρθρωση κυκλώματος που διακινούσε κοκαΐνη

Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010 16:27
UPD:18:23
A- A A+

Την εξάρθρωση κυκλώματος που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από χώρες της Λατινικής Αμερικής στην Ελλάδα ανακοίνωσε η αστυνομία.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οκτώ μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και κατασχέθηκαν 85.000 ευρώ και 80 κιλά κοκαΐνης, τα οποία ήταν κρυμμένα σε ιστιοφόρο που βρισκόταν στα Σύβοτα Λευκάδας.

Το σκάφος, μήκους 15 μέτρων, με πολωνική σημαία ερχόταν από τη Βενεζουέλα. Συνελήφθησαν ο 73χρονος Πολωνός καπετάνιος, καθώς επίσης και ένας 23χρονος Έλληνας, ο οποίος είχε μεταβεί στο σημείο για να παραλάβει την κοκαΐνη.

Αμέσως μετά, συνελήφθησαν στην Αθήνα άλλα έξι άτομα, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ εκτιμάται ότι οι εμπλεκόμενοι ξεπερνούν συνολικά τους δέκα.

Στο σπίτι όπου διέμενε ο 23χρονος στον Αλιμο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέχρι στιγμής τρία τουφέκια καλάσνικοφ, το ένα με διόπτρα, ένα αυτόματο ούζι, ένα πιστόλι και 85.000 ευρώ.

Ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος φέρεται Έλληνας κρατούμενος, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για άλλη υπόθεση μεταφοράς μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε σε συνεργασία με τις αμερικανικές και άλλες ξένες διωκτικές αρχές, που παρακολουθούσαν το πλοίο σε όλη τη διαδρομή του από τη Βενεζουέλα μέχρι τη Λευκάδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή