Βενεζουέλα: Ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στην Κολομβία

Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010 19:33
UPD:19:52
A- A A+

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανακάλεσε σήμερα τον πρεσβευτή της στην Κολομβία, Γκουστάβο Μάρκες, για διαβουλεύσεις, μετά από τις κατηγορίες της Μπογκοτά σχετικά με την πιθανολογούμενη παρουσία Κολομβιανών ανταρτών στο έδαφος της Βενεζουέλας, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Νίκολας Μαντούρο.

«Ζητήσαμε από τον πρεσβευτή μας στην Μπογκοτά, Γκουστάβο Μάρκες, να έλθει στο Καράκας για διαβουλεύσεις», ανέφερε ο Νίκολας Μαντούρο.

Όπως διευκρίνισε, ο πρεσβευτής θα συμμετάσχει στην αξιολόγηση μιας σειράς μέτρων πολιτικού χαρακτήρα που θα λάβει η κυβέρνηση τις επόμενες ώρες.

Χθες Πέμπτη, η κολομβιανή προεδρία δήλωσε ότι έχει αποδεικτικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν την παρουσία στο έδαφος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας ορισμένων ηγετών της τρομοκρατικής οργάνωσης FARC (Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας, μαρξιστές αντάρτες).

Σημειώνεται ότι οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ της Κολομβίας και της Βενεζουέλας έχουν «παγώσει» από το τέλος Ιουλίου του 2009, όταν η Μπογκοτά ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνίας με την Ουάσιγκτον που επιτρέπει στον αμερικανικό στρατό τη χρήση τουλάχιστον επτά αεροπορικών βάσεων στην Κολομβία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή