Πυρκαγιά στο Λαύριο

Σάββατο, 17 Ιουλίου 2010 12:10
UPD:13:53

A- A A+

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Πούνταζέζα του Λαυρίου, η οποία λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, πήρε διαστάσεις.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ κλήθηκαν να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Για τη διευκόλυνση των πυροσβεστικών μέσων διεκόπη η κυκλοφορία στην Αθηνών - Σουνίου από το 54ο έως το 59ο χιλιόμετρο.

Προληπτικά εκκενώθηκε κατασκήνωση που βρίσκεται κοντά στην περιοχή, ενώ η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής στέλνει λεωφορεία για τη διευκόλυνση ενδεχόμενης εκκένωσης κι άλλων κατασκηνώσεων στη γύρω περιοχή.

Καταφέραμε να περιορίσουμε τη φωτιά και να μην περάσει στο Σούνιο, δήλωσε ο δήμαρχος Λαυρίου Δημήτρης Λουκάς, προσθέτοντας ότι η κατάσταση ελέγχεται.

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για σήμερα, σε αρκετές περιοχές τις χώρας. Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιών στις περιοχές: Αθήνα, Ανατολική και Δυτική Αττική, Πειραιάς, Βοιωτία, Εύβοια, Αργολίδα, Κόρινθος, Κυκλάδες, Ηράκλειο, Λασίθι, Ρέθυμνο, Χανιά, Λέσβος, Σάμος και Χίος.

Οι κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Οργανισμοί Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, έχουν ενημερωθεί από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή