Πολωνία: Ανησυχητική αύξηση των πνιγμών

Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010 14:53
A- A A+

Σε 52 ανέρχονται οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο στην Πολωνία, όπου η θερμοκρασία έφτασε τους 36 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές.

Συνολικά, από τον Απρίλιο, 395 άνθρωποι έχουν πεθάνει από πνιγμό.

«Πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο αριθμό. Οι Κυριακές είναι ιδιαίτερα δύσκολες ημέρες. Την προηγούμενη Κυριακή πνίγηκαν 28 άνθρωποι, ένα θλιβερό ρεκόρ για τη φετινή χρονιά» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Γκραζίνα Πουσάλσκα, εκπρόσωπος Τύπου της εθνικής αστυνομίας.

«Τον Ιούλιο πνίγηκαν 189 άνθρωποι, δηλαδή κατά μέσο όρο 10 άνθρωποι την ημέρα» πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε, το αλκοόλ είναι μεταξύ των βασικών αιτιών πνιγμού, ενώ σημείωσε ακόμη πως ατυχήματα στο νερό συμβαίνουν κυρίως όταν οι άνθρωποι κολυμπούν στη φύση χωρίς επίβλεψη, πολύ συχνά σε ποταμούς, όπου τα ρεύματα είναι δυνατά και το παγωμένο νερό προκαλεί θερμικό σοκ.

Ενδεικτικό της ανησυχίας που εμπνέει η κατάσταση είναι ότι, όπως γνωστοποίησε η κ. Πουσάλσκα, παρ' όλο που το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει ακόμα, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πνιγεί έχει ήδη πλησιάσει τις στατιστικές της περσινής χρονιάς, όταν 468 άνθρωποι πνίγηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της ανοιξιάτικης και καλοκαιρινής περιόδου.

Από τους 468 ανθρώπους που πνίγηκαν το 2009, οι 169 ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή