Προκαταρκτική εξέταση για τη σχέση Marfin-Μονής Βατοπεδίου

Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010 15:28
UPD:18:11
A- A A+

Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών μπαίνουν οι σχέσεις της τράπεζας Marfin με τη Μονή Βατοπεδίου. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, έπειτα από δημοσιεύματα του Τύπου αναφορικά με το ρόλο της τράπεζας στην υπόθεση.

Την έρευνα έχει αναλάβει να διενεργήσει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Αντώνης Ελευθεριάνος, ο οποίος πήρε εντολή να μελετήσει όλα τα στοιχεία, που αφορούν το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή για την υπόθεση της Μονής.

Στο πόρισμα αναφέρεται ότι η Μονή Βατοπεδίου έλαβε δάνειο, ύψους 156,9 εκατ. ευρώ, χωρίς εγγυήσεις, από τη Marfin, ενώ μέρος του ποσού αυτού διέθεσε, μεταξύ άλλων, για την αγορά μετοχών του ΟΤΕ (το Σεπτέμβριο του 2007), την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της MIG, καθώς και σε επενδύσεις σε εταιρίες του Ομίλου.

Marfin Egnatia: Ματαιοπονούν όσοι μας αναμειγνύουν σε σκάνδαλα

Επιθυμητή προκειμένου να τερματιστεί η λασπολογία σε βάρος της, χαρακτηρίζει η διοίκηση Marfin Egnatia Bank τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με το ρόλο της τράπεζας στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της τράπεζας, «ουδέν στοιχείο προέκυψε ή μπορεί να προκύψει που να αποδεικνύει ανάμειξη ούτε καν γνώση των σχέσεων και των συναλλαγών του πελάτη μας (Μονή Βατοπεδίου) με το Δημόσιο ή που να αφορά οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια οποιασδήποτε μορφής της τράπεζάς μας».

«Όσοι προσπαθούν να μας εμπλέξουν σε "σκάνδαλα" ματαιοπονούν», συνεχίζει η ανακοίνωση που κάνει λόγο για επίθεση λάσπης από συγκεκριμένους πολιτικούς κύκλους και τηλεοπτικούς σταθμούς.

Η Marfin Egnatia εκφράζει τη βεβαιότητά της ότι η δικαιοσύνη θα τη δικαιώσει και ότι ενώπιον της θα λογοδοτήσουν σύντομα οι συκοφάντες από οποιοδήποτε χώρο και αν προέρχονται.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή