Μειώνονται οι πιθανότητες ένταξης της Βουλγαρίας στο ΝΑΤΟ

Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2002 13:32
A- A A+

Οι πιθανότητες ένταξης της Βουλγαρίας στο ΝΑΤΟ έχουν μειωθεί σημαντικά μετά την αποκάλυψη ότι βουλγαρική εταιρεία πιθανότατα εξήγαγε παράνομα στο Ιράκ ανταλλακτικά στρατιωτικού εξοπλισμού, δήλωσε σήμερα ο Βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών Σολομόν Πάσι. «Οι πιθανότητες της Βουλγαρίας να λάβει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ κατά την προσεχή σύνοδο κορυφής στις 21 Νοεμβρίου στην Πράγα είναι τώρα πολύ μικρότερες», δήλωσε ο Πάσι στο βουλγαρικό ραδιόφωνο.

Ο Βούλγαρος υπουργός πρόσθεσε ότι διαθέτει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η αποκάλυψη της υπόθεσης αυτής συζητείται τώρα στους κόλπους της αμερικανικής κυβέρνησης. «Εχω πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το θέμα αυτό συζητείται σε πολύ υψηλό επίπεδο στην Ουάσινγκτον. Ακόμα κι αν καταφέρναμε να περάσουμε από την τρύπα της βελόνας (στο ΝΑΤΟ) σας διαβεβαιώ ότι θα αντιμετωπίζαμε τεράστιες δυσκολίες κατά την επικύρωση», πρόσθεσε ο Πάσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν μερικώς προχθές στη Σόφια, η βουλγαρική εταιρεία Terem εξήγαγε παρανόμως στο Ιράκ μέσω της Συρίας, ανταλλακτικά για στρατιωτικά οχήματα. «Πρόκειται για μια άκρως ανεύθυνη ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας», τόνισε ο Βούλγαρος υπουργός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή