Eνα εκατομμύριο επισκέπτες στο Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010 11:02

A- A A+

Ένας αριθμός επισκεπτών ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα, συμπληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου. Το ένα εκατομμύριο ξεπέρασαν το περασμένο Σάββατο 17 Ιουλίου, οι επισκέπτες του Μουσείου, του Πάρκου Απολιθωμένου Δάσους και των Πάρκων Πλάκας και Σιγρίου.

Το Μουσείο από την ίδρυσή του κατέβαλε σημαντικές προσπάθειες για την ανάδειξη του μνημείου, την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του Απολιθωμένου Δάσους και την προβολή του μνημείου και της Λέσβου τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Ο αριθμός του 1.000.000 επισκεπτών υποδηλώνει ότι η προσπάθεια προβολής και προστασίας του μοναδικού αυτού μνημείου με παγκόσμια ακτινοβολία, αγκαλιάστηκε από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Λέσβου αναδεικνύοντας το στο σημαντικότερο πόλο έλξης για την Λέσβο.

Με τον τρόπο αυτό το Μουσείο μέσω σειράς επιστημονικών, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων που συμβάλουν στην προστασία και ανάδειξη του Απολιθωμένου Δάσους και της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής αλλά και προβολής της τοπικής παράδοσης και των τοπικών προϊόντων, έχει μετατραπεί σε ουσιαστικό μοχλό τοπικής ανάπτυξης.

Οι ανιχνευτές σημείωσαν το εντυπωσιακό ρεκόρ

Ο αριθμός του 1.000.000 επισκεπτών συμπληρώθηκε στις 5.00 το απόγευμα από ομάδα νέων της Κοινότητας Ανιχνευτών της Μυτιλήνης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων που επισκέφτηκαν το Μουσείο προκειμένου να συμμετάσχουν στα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «Απολιθώματα του Αιγαίου-Βιοποικιλότητα θηλαστικών: Από το Δεινοθήριο της Λέσβου στον ¶νθρωπο των Πετραλώνων».

Στα μέλη Κοινότητας Ανιχνευτών του 2ου Συστήματος Προσκόπων Μυτιλήνης Μυρσίνη Σβώρου, Μαριάνα Τρούμπη, Παναγιώτη Μπαλάσκα, Νίκο Μυρογιάννη-Κούκο και Γιώργο Χούσο και στο βαθμοφόρο τους Βασίλη Ροζακή απένειμε τιμητικά διπλώματα και αναμνηστικά δώρα ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Ν. Σηφουνάκης, μαζί με τον Πρόεδρο του Μουσείου Καθηγητή Ακ. Κελεπερτζή και τον Διευθυντή του Μουσείου Αν Καθηγητή Ν. Ζούρο.

Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Ν. Σηφουνάκης με αφορμή τη συμπλήρωση 1.000.000 επισκετπών, αναφέρθηκε στις προσπάθειες, τις δυσκολίες και τελικά τη δημιουργία ενός σύγχρονου Μουσείου στην περιοχή της Δυτικής Λέσβου, το οποίο αποτελεί μοναδικό χώρο ανάδειξης και προβολής του Απολιθωμένου Δάσους αλλά και ταυτόχρονα χώρο γνώσης, εκπαίδευσης, μελέτης, πολιτισμού και έρευνας και το οποίο εμφανίζει επισκεψιμότητα πολύ μεγαλύτερη ακόμα και από αυτή που εμφανίζουν μεγάλα Μουσεία.

Στους επισκέπτες περιλαμβάνονται σχολεία, πανεπιστήμια και επιστημονικές ομάδες που επισκέπτονται τη Λέσβο στα πλαίσια εκπαιδευτικών προγραμμάτων και διεθνών συνεδρίων συμβάλλοντας και στην διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.

Προτεινόμενα για εσάς