Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ στις 26-27 Νοεμβρίου

Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2002 16:25
A- A A+

Την πραγματοποίηση επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών στις ΗΠΑ στις 26-27 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ, Π. Μπεγλίτης.

Η επίσκεψη προγραμματίζεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ελληνικής προεδρίας.

Ο κ. Παπανδρέου θα έχει συναντήσεις με τη σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του προέδρου Μπους, Κοντολίζα Ράϊς και τον αμερικανό ομόλογό του Κόλιν Πάουελ, με τους οποίους θα συζητήσει τις διεθνείς εξελίξεις και το Κυπριακό.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τα χρονοδιαγράμματα που τίθενται από το σχέδιο του Κόφι Ανάν καθώς και από το σημείωμα που απέστειλε στην ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή πλευρά, ο κ. Μπεγλίτης σχολίασε «Συμβαίνει καμιά φορά τα χρονοδιαγράμματα να τίθενται, και ύστερα να ακυρώνονται από τη δυναμική των πραγμάτων».

Το πολιτικό πρόβλημα της Κύπρου μπορεί να λυθεί, αν δεν υπάρξουν χρονικά διλήμματα για την επίλυσή του. Δεν ερμηνεύουμε το σημείωμα του κ. Ανάν, συγκρατούμε τη θέλησή του να αξιοποιηθεί η συγκυρία για λύση.

Ο κ. Μπεγλίτης κατέληξε ότι τελεσιγραφικά μηνύματα δεν ισχύουν και ότι εάν δεν επαρκούν τα χρονικά όρια οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και μετά την Κοπεγχάγη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή