Τα «πρέπει» και τα «μη» για διακοπές στην Ιταλία

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010 15:23
UPD:15:24

A- A A+

Μια 54χρονη πλήρωσε 100 ευρώ πρόστιμο, γιατί τόλμησε να ξαποστάσει στα σκαλιά ενός ιστορικού μνημείου στην Ιταλία. Ενας νεαρός στο Γκαλαράτε της Λομβαρδίας πλήρωσε 500 ευρώ, γιατί γιόρταζε τα γενέθλια του στο κέντρο της πόλης κρατώντας ένα ποτήρι μπύρας.

Κι αν αυτά σας φαίνονται περίεργα, διαβάστε κι άλλα.

Ξεχάστε το παγωτό χωνάκι στους δρόμους του Τράπανι στη Σικελία. Mην κτίζετε κάστρα στην άμμο στην παραλία της Ερεκλέα Μάρε κοντά στη Βενετία.

Κι αν νιώσετε μια παρόρμηση να ταϊσετε τα περιστέρια στις λίμνες της Βενετίας ή στη Λούτσα της Τοσκάνης, καταπνίξτε την, ειδάλλως θα πληρώσετε πρόστιμο μέχρι και 500 ευρώ.

Στο Κάπρι, ξεχάστε τα ξύλινα τσόκαρα, γιατί θα σας "χαρίσουν" μια κλήση μ' ένα τσουχτερό πρόστιμο.

Στο Εμπόλι της Καμπανίας, ούτε λίγο ούτε πολύ οι δημόσιοι ασπασμοί ιδιαίτερα μέσα σε αυτοκίνητο κοστίζουν 500 ευρώ στους παραβάτες.

Στην Ιζ Αρούτας της Σαρδηνίας το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλους τους δημόσιους χώρους και όταν λέμε σε όλους το εννοούμε.

Στη Ρώμη δεν είναι καθόλου καλή ιδέα να φάτε κάτι στα όρθια ή περπατώντας. Μπορεί να πληρώσετε τη μπουκιά χρυσάφι.

Δυσάρεστη έκπληξη μπορεί να αποδειχτεί η Ιταλία για πολλούς ανυποψίαστους τουρίστες, οι οποίοι υποχρεώνονται να προσαρμοστούν σε περισσότερους από 150 απαγορευτικούς κανονισμούς, που έχουν επιβάλει οι δήμαρχοι.

Γερμανικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή