ΝΔ: Εξαιρετικά υψηλό το κόστος δανεισμού με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010 18:51
A- A A+

Εξαιρετικά υψηλό χαρακτηρίζει η ΝΔ το κόστος δανεισμού του Δημοσίου, αποδίδοντάς το στη «δυσπιστία των αγορών στο μείγμα οικονομικής πολιτικής που υλοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστος Σταϊκούρας, τα επιτόκια των εντόκων γραμματίων 26 και 13 εβδομάδων διαμορφώθηκαν στο 4,65% και 4,05% αντίστοιχα, όταν στις τελευταίες δημοπρασίες τέτοιας διάρκειας, πριν την προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης, τα επιτόκια ήταν 4,55% (13 Απριλίου) και 3,65% (20 Απριλίου) αντίστοιχα.

Επίσης σημείωσε πως ο συντελεστής κάλυψης (ύψος προσφορών/ δημοπρατούμενο ποσό) για τα έντοκα γραμμάτια 26 και 13 εβδομάδων διαμορφώθηκε στο 3,64 και 3,85 αντίστοιχα, σε σχέση με υπερκάλυψη, πριν την προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης, 7,67 και 4,61 αντίστοιχα.

«Καλό θα ήταν, συνεπώς, η κυβέρνηση να σταματήσει τις θριαμβολογίες, που τόσο έχουν στοιχίσει στην ελληνική οικονομία και να υιοθετήσει το σχέδιο που η ΝΔ και ο πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς έχουν, πρόσφατα, καταθέσει στον ελληνικό λαό» κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή