Ομπάμα: Το Ιράν οδηγείται σε μεγαλύτερη απομόνωση

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010 21:14
UPD:22:10

A- A A+

Το Ιράν πρέπει να καταλάβει ότι επιλέγοντας να περιφρονεί τις πιέσεις που ασκούνται από τη διεθνή κοινότητα για το πυρηνικό του πρόγραμμα θα οδηγηθεί σε περισσότερη απομόνωση, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον στο Λευκό Οίκο.

Αναφερόμενος στη διεθνής διάσκεψη των δωρητών στην Καμπούλ, επεσήμανε ότι συνιστά σημαντική πρόοδο για το μέλλον του Αφγανιστάν.

Από την πλευρά του ο Βρετανός πρωθυπουργός ανέφερε ότι κατανοεί την οργή των ΗΠΑ για την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι είναι σημαντικό τόσο για την αμερικανική όσο και για την βρετανική οικονομία να παραμείνει σταθερή και ισχυρή η BP.

Πρόσθεσε πως η κυβέρνησή του θα συμμετάσχει εποικοδομητικά σε ακροάσεις του Αμερικανικού Κογκρέσου σχετικά με το ρόλο της BP στην απελευθέρωση του βομβιστή του Λόκερμπι, ενώ γνωστοποίησε ότι έχει ζητήσει την επανεξέταση των κυβερνητικών εγγράφων σχετικά με την απελευθέρωση του βομβιστή.

«Θα επανέλθουμε σε αυτές τις πληροφορίες και θα δούμε αν πρέπει να δημοσιευτούν περισσότερα», επεσήμανε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή