«Βροχή» ερωτήσεων για τους ελαττωματικούς εξοπλισμούς

Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010 12:00
UPD:12:03

O πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κ. Γ. Καρατζαφέρης, ζήτησε διευκρινίσεις από την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής ¶μυνας σχετικά με το υψηλό κόστος των εξοπλισμών, καθώς και για ποιο λόγο συνεχίστηκαν οι παραγγελίες των συγκεκριμένων όπλων, από τη στιγμή που έγινε αντιληπτό ότι εμφανίζουν τεχνικά προβλήματα.

A- A A+

Την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης εξακολουθούν να προκαλούν πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με την αγορά ελαττωματικών αρμάτων μάχης Leopard και μαχητικών αεροσκαφών F-16 έναντι 6,5 δισ.

Στο ζήτημα επανήλθαν σήμερα τόσο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, όσο και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φ. Κουβέλης, με ερωτήσεις που κατέθεσαν.

ΛΑΟΣ: Σοβαρά ερωτηματικά

«Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις, οι προμήθειες τόσο των πολεμικών αεροσκαφών τύπου F-16 όσο και των αρμάτων μάχης τύπου Leopard, "πάσχουν" σοβαρά», επισημαίνει στην ερώτησή του ο κ. Καρατζαφέρης.

Ζητεί επίσης διευκρινίσεις από την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής ¶μυνας σχετικά με το υψηλό κόστος των εξοπλισμών, ενώ διερωτάται για ποιο λόγο συνεχίστηκαν οι παραγγελίες των συγκεκριμένων όπλων, από τη στιγμή που έγινε αντιληπτό ότι εμφανίζουν τεχνικά προβλήματα.

Φ. Κουβέλης: Προσβολή του δημοσίου χρήματος

Από την πλευρά του ο κ. Κουβέλης στην ερώτησή του προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εθνικής ¶μυνας, έκανε λόγο για «βορβορώδες τοπίο των εξοπλισμών και του τρόπου με τον οποίο γίνονται οι προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων, σε συνδυασμό με την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος».

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη η υπόθεση «αποδεικνύει διαφθορά και προσβολή του δημοσίου χρήματος, την ώρα μάλιστα που οι έλληνες πολίτες καλούνται να καταβάλλουν υψηλό και άδικο τίμημα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης».

Ζητεί δε την ενημέρωση της Βουλής σχετικά με το ζήτημα, ενώ αναφέρει ότι θεωρεί χρέος του υπουργού Δικαιοσύνης να παραπέμψει την υπόθεση στη δικαιοσύνη.

Σημειώνεται ότι με χθεσινές του δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής γνωστοποίησε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε έρευνες σε βάθος για το θέμα.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην διερευνηθεί σε όλο το βάθος, γιατί έχει να κάνει με την ασφάλεια της χώρας μας, έχει να κάνει με τα χρήματα του ελληνικού λαού, τα οποία δαπανώνται δυστυχώς σε εξοπλισμούς και αμυντικές δαπάνες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πεταλωτής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή