ΝΔ: Κορύφωση της σκευωρίας του ΠΑΣΟΚ η διάταξη για Αγγέλου

Θ. Πάγκαλος: Σημαντική εξέλιξη
Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010 13:47
UPD:17:33
A- A A+

Για κορύφωση της σκευωρίας που έχει στήσει το ΠΑΣΟΚ σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας, κάνει λόγο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της ΝΔ, Αναστάσιος Νεράντζης, με αφορμή την έκδοση διατάξεως σε βάρος του Γιάννη Αγγέλου, διεθυντή του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1845349 .

«Πέρα από το υλικό της υποθέσεως που είναι, ήδη, γνωστό, κανένα άλλο νέο στοιχείο δεν προέκυψε, που να δικαιολογεί τη μεταβολή της θέσης μας, σχετικά με την όλη υπόθεση. Προκαλεί, λοιπόν, κατάπληξη η μεταχείριση που επιφυλάχτηκε στον Αγγέλου, μια μεταχείριση που υπερακοντίζει σαφώς τους σκοπούς του νόμου, μια μεταχείριση που ταιριάζει σε ομολογημένα ή πολλαπλώς τεκμηριωμένα αδικήματα, μια μεταχείριση που αφορά άλλους κατηγορούμενους για άλλα αδικήματα», υπογραμμίζει ο κ. Νεράντζης και καταλήγει:

Τ. Νεράντζης: Bρισκόμαστε μπροστά στην κορύφωση της σκευωρίας

Τ. Νεράντζης: Bρισκόμαστε μπροστά στην κορύφωση της σκευωρίας

«Εν πάση περιπτώσει, κατέστη πλέον φανερό ότι βρισκόμαστε μπροστά στην κορύφωση της σκευωρίας, που έχει στήσει το ΠΑΣΟΚ σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας, με σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών, οι οποίες δεν βρίσκουν τίποτε και με ψήφιση νόμων, κομμένων και ραμμένων στα μέτρα της κατασκευής ή του εκμαυλισμού μαρτύρων».

Στον ίδιο τόνο, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος υποστήριξε ότι η μεταχείριση που επιφυλάχθηκε στον Γιάννη Αγγέλου παραβιάζει βασικές Αρχές της Δικονομίας και του Ποινικού Δικαίου.

Π. Παναγιωτόπουλος: To ΠΑΣΟΚ κατασκευάζει δήθεν ενόχους εκ των προτέρων

Π. Παναγιωτόπουλος: To ΠΑΣΟΚ κατασκευάζει δήθεν ενόχους εκ των προτέρων

Όπως είπε, αυτό που ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι η αποκάλυψη της αλήθειας, ούτε η διερεύνησή της μέχρι το τέλος, αλλά να παραπλανήσει την κοινή γνώμη, να κατασκευάσει δήθεν ενόχους εκ των προτέρων και να εκτρέψει την προσοχή του ελληνικού λαού από τα πελώρια λάθη και τις παραλείψεις της κυβέρνησής του, που μας οδήγησαν στην τριμερή επιτήρηση.

Θ. Πάγκαλος: Σημαντική πρόοδος στην εξέλιξη της υπόθεσης Βατοπεδίου

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, αφού σημείωσε πως δεν αποτελεί καταδίκη καθ' οιονδήποτε τρόπο, εκτίμησε πως η διάταξη για τον κ. Αγγέλου αποτελεί σημαντική πρόοδο στην εξέλιξη της υπόθεσης Βατοπεδίου.

Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι «σιγά – σιγά, επειδή συγκροτούνται οι επιτροπές από συναδέλφους ισχυρής νομικής κατάρτισης και συνάμα μεγάλου κύρους και ακεραιότητας, θα δώσουν αποτελέσματα και θα μπορέσει να απαντηθεί αυτό το ερώτημα που αγωνιωδώς εκφράζουν πάρα πολλοί συμπολίτες μας, κάποιος πρέπει επιτέλους να τιμωρηθεί». «Δεν είναι δυνατόν να διαπιστώνουμε όλοι ότι υπάρχει παραβίαση του νόμου, ότι υπάρχει ενοχοποιητική συμπεριφορά διαφόρων και κανείς να μην τιμωρείται», παρατήρησε.

ΛΑ.Ο.Σ.: Να τοποθετηθεί ο κ. Καραμανλής

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ., Κωστής Αϊβαλιώτης, κάλεσε τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να πάρει θέση.

«Από τη στιγμή που επεβλήθη η πρώτη ποινή στον κ. Αγγέλου, πρέπει ο κ. Καραμανλής να δείξει τη δέουσα πολιτική ευαισθησία και να τοποθετηθεί», τόνισε, κρίνοντας πως «το κρυφτό που έπαιξε με την Εξεταστική του Βατοπεδίου ήταν καθοριστικό για την τύχη του πιο στενού του συνεργάτη, του κ. Αγγέλου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή