Συνάντηση Αν. Λοβέρδου - Αλ. Παπαρήγα για τα ασφαλιστικά ταμεία

Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010 20:25
A- A A+

Συνάντηση με τη γενική γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα είχε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Λοβέρδος, «η κυρία Παπαρήγα ζήτησε την συνάντηση αυτή για να διατυπώσει ερωτήματα σχετικά με την πορεία της καταβολής των συντάξεων, ειδικά από το ΙΚΑ και από τον Οργανισμό Ασφάλισης Αυτοαπασχολουμένων».

Γνωστοποίησε ακόμη ότι έδωσε «όλα τα στοιχεία τα οποία διαθέτει το Υπουργείο, βάσει των οποίων, αυτό το οποίο λέμε ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, είναι όχι απλώς μια επικοινωνιακή φράση αλλά είναι η ουσία».

«Εγγυόμαστε ότι το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα θα προχωρήσει κανονικά και το μήνυμα που στέλνουμε στους συνταξιούχους είναι ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε τις τρέχουσες δυσκολίες ούτως ώστε καμία οικογένεια να μην θιγεί», τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Από την πλευρά της η κ. Παπαρήγα επεσήμανε ότι παρά τις διαβεβαιώσεις που έλαβε από τον υπουργό Εργασίας, το ΚΚΕ παρακολουθεί τις εξελίξεις.

«Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι εμείς δεν περιοριζόμαστε να ζητάμε να δοθούν οι συντάξεις. Είμαστε εναντίον των περικοπών, ζητάμε αυξήσεις ουσιαστικές, συνολικά ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα που δεν μπορεί παρά να εξασφαλιστεί πριν από όλα από το κράτος, τη συγκεκριμένη κάθε φορά κυβέρνηση και την εργοδοσία. Θα είμαστε σε επαγρύπνηση και θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις», τόνισε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή