Η ατζέντα της ημέρας

Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010 07:57
UPD:10:54
A- A A+

* Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη πραγματοποιεί σήμερα για δεύτερη ημέρα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

* Στα Ιωάννινα βρίσκεται σήμερα για δεύτερη ημέρα στο πλαίσιο της εκεί επίσκεψής του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

* Συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα σήμερα η πενθήμερη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών. Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

* Σήμερα θα καταβληθεί στους συνταξιούχους του ΙΚΑ το επίδομα αδείας μαζί με τη σύνταξη. Το ποσόν του επιδόματος για κάθε συνταξιούχο ανέρχεται σε 200 ευρώ.

* Απέχουν από τα καθήκοντά τους αύριο Πέμπτη οι δικηγόροι στη Μυτιλήνη, λόγω της επιβολής φόρου ΦΠΑ.

* Ξεκίνησε χθες 21 και θα διαρκέσει έως τις 25 Ιουλίου στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης η Γιορτή της Σαρδέλας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Γιορτές Ελληνικής Γης» που διοργανώνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

* Στις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ. κλειστό λόγω εκτέλεσης έργων θα είναι το τμήμα δρόμου Καρτερός-Επισκοπή, από Αγιο Ρωμανό μέχρι τη διακλάδωση προς Ελιά, ανακοίνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου. Η κυκλοφορία για τα Ι.Χ. θα γίνεται από υφιστάμενο ασφαλτοστρωμένο αγροτικό δρόμο από ¶γιο Ρωμανό έως διακλάδωση Ελιάς, ενώ για τα φορτηγά, λεωφορεία κλπ. θα γίνεται από Ανώπολη - Κάτω Βάθεια - Συνοικισμό.

* Στις 8:45 π.μ. στο μνημείο του Ολοκαυτώματος Μαρτύρων και Ηρώων του Ισραήλ, Yad Vashem, τελετή φύτευσης δένδρου από τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου και στο μνημείο Herzl κατάθεση στεφάνου.

* Στις 9 π.μ. στο ξενοδοχείο "Grand Serai" στα Ιωάννινα, σύσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, με αυτοδιοικητικά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

* Στις 10 π.μ. επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ου, στην Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) - (Πειραιώς 46 και Επονιτών, Πειραιάς) - με την ευκαιρία της ανάληψης καθηκόντων της νέας διοίκησης της αρχής.

* Στις 10 π.μ. στην Πλατεία Κάνιγγος συγκέντρωση διαμαρτυρίας οικοδόμων.

* Στις 11 π.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί τους νέους πρέσβεις της Ιταλίας, Francesco Paolo Trupiano, του Πακιστάν, Irfan-ur-Rehman Raja και της Αλβανίας, Dashnor Dervishi, οι οποίοι θα επιδώσουν τα διαπιστευτήριά τους.

* Στις 11 π.μ. επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, στον δήμαρχο Ιωαννίνων.

* Στις 11 π.μ. επίσκεψη αντιπροσωπείας των Οικολόγων-Πρασίνων στα Τρίκαλα και συνάντηση με τον σταθμάρχη του ΟΣΕ.

* Στις 11 π.μ. στη Θεσσαλονίκη συνεδριάζει εκτάκτως το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

* Στις 11:30 π.μ. συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με τον νομάρχη Αθηνών, Γιάννη Σγουρό. Η συνάντηση πραγματοποιείται στα γραφεία του ΣΥΝ, μετά από αίτημα του κ. Σγουρού.

* Στις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, θα μεταβεί στην αγορά των Ιωαννίνων.

* Στις 12 το μεσημέρι στα Τρίκαλα συνάντηση της αντιπροσωπείας των Οικολόγων-Πρασίνων με την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων.

* Στις 12 μ.μ. έως τις 4:30 μ.μ. στη νέα αίθουσα αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ)- Νίκης 4, Αθήνα, ειδική εκδήλωση με θέμα "Η Ανάπτυξη ως σύνθημα και ως πράξη", διοργανώνουν οι συνεργαζόμενοι φορείς των Επιστημόνων ΝΠΔΔ, σύμβουλοι της πολιτείας (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, ΓΕΩΤΕΕ, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Ενωση Ελλήνων Χημικών, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών και Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών).

* Στη 1 μ.μ. στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο του Ισραήλ, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

* Στη 1 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Πανελλήνιο» στα Τρίκαλα, συνέντευξη Τύπου αντιπροσωπείας των Οικολόγων-Πρασίνων.

* Στις 2 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

* Στις 3 παρά 20 μετά το μεσημέρι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, θα αναχωρήσει από τα Ιωάννινα με πτήση της ΟΑ για την Αθήνα.

* Στις 3:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο "King David" ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Αβιγκντορ Λίμπερμαν.

* Στις 4 μ.μ. στο ξενοδοχείο "King David" ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί με την αρχηγό της ισραηλινής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τζίπι Λίβνι.

* Στις 5 μ.μ. η αναχώρηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, για την Ραμάλα.

* Στις 5:30 μ.μ. στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο στη Ραμάλα συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής, Σαλάμ Φαγιάντ.

* Στις 6 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα Περάματος (Λεωφόρος Δημοκρατίας 28) συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο.

* Στις 6 μ.μ. αναμένεται η άφιξη του νέου αποκτήματος του Ολυμπιακού, του Ισπανού Αλμπερτ Ριέρα.

* Στις 6:20 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο των Παλαιστινιακών Εδαφών, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα καταθέσει στεφάνι το μνημείο του Γιάσερ Αραφάτ.

* Στις 6:30 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο των Παλαιστινιακών Εδαφών, συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

* Στις 7 μ.μ. στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηλιούπολης συνεδιάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου.

* Στις 7:15 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο στη Ραμάλα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας.

* Στις 8 μ.μ. στη Ραμάλα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα κάνει δηλώσεις.

* Στις 8 μ.μ. στο Δημαρχείο Κορωπίου σε πολιτική συγκέντρωση ομιλία της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, για την οικονομική κρίση και την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.

* Στις 9:15 μ.μ. στο ανοιχτό θέατρο του λιμανιού στο Μεσολόγγι, ο Οργανισμός Ελληνικού Θεάτρου ΑΙΧΜΗ παρουσιάζει την κλασική τραγωδία του Σοφοκλή "Αντιγόνη". Την παράσταση σκηνοθετεί ο Γιάννης Νικολαΐδης.

* Στις 10 μ.μ. έως τις 6 π.μ. της Παρασκευής εργασίες αντικατάστασης του μεταλλικού αρμού της αερογέφυρας Πέτρου Ράλλη και Πειραιώς του Δήμου Αθηναίων, στον κλάδο κυκλοφορίας προς Νίκαια. Οι εργασίες που θα διαρκέσουν έως το Σάββατο 24 Ιουλίου θα περιορίζονται κάθε φορά σε μία λωρίδα κυκλοφορίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή