Β. Κορέα: «Παράνομες» οι κυρώσεις των ΗΠΑ

Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010 08:35
UPD:11:59
A- A A+

«Σοβαρή απειλή» για την ασφάλεια της περιοχής χαρακτήρισε η Βόρεια Κορέα τα σχεδιαζόμενα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ και Νότιας Κορέας, χαρακτηρίζοντας «παράνομες» τις κυρώσεις που ανακοινώθηκαν χθες εις βάρος της Πιονγκιάνγκ.

«Αυτή η κίνηση δεν αποτελεί μόνο σοβαρή απειλή για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην κορεατική χερσόνησο, αλλά και στην περιοχή», δήλωσε ο Ρι Τονγκ-ιλ, μέλος της αντιπροσωπείας της Βόρειας Κορέας σε περιφερειακή διάσκεψη για την ασφάλεια που διεξάγεται στο Βιετνάμ.

«Παράλληλα παραβιάζει το πνεύμα της διακήρυξης του προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», πρόσθεσε, αναφερόμενος στη διακήρυξης που υιοθέτησαν τα Ηνωμένα Εθνη και η οποία καταδίκαζε το ναυάγιο της νοτιοκορεατικής κορβέτας «Cheonan» τον Μάρτιο, χωρίς να κατονομάζει τη Β. Κορέα.

Ο αξιωματούχος κάλεσε την Ουάσινγκτον να «κάνει γνωστούς τους όρους που θέτει για την επανέναρξη των εξαμερών συνομιλιών» για βορειοκορεατικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Τα σχόλια του αξιωματούχου ακολουθούν τη χθεσινή ανακοίνωση της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον για την επιβολή νέων κυρώσεων στην Πιονγκιάνγκ και δύο ημέρες μετά τη γνωστοποίηση των σχεδίων ΗΠΑ και Νότιας Κορέας για κοινά στρατιωτικά γυμνάσια στις 25 Ιουλίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή