Γκατούζο: Πρώτη μου επιλογή ο Ολυμπιακός

Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010 09:39
A- A A+

«Ο Ολυμπιακός μου δίνει μια σημαντική ευκαιρία να έρθω σε μια ομάδα που θα παίζω σε υψηλό επίπεδο. Δεν κρύβω ότι ο Ολυμπιακός είναι η πρώτη μου επιλογή, εφόσον λύσω την συνεργασία μου με τη Μίλαν. Προτιμώ να έρθω στον Ολυμπιακό, από το να πάω σε κάποια άλλη ομάδα».

Τα παραπάνω δηλώνει σε συνέντευξή του σε αθλητική εφημερίδα ο αμυντικός μέσος Τζενάρο Γκατούζο, εκφράζοντας ανοικτά την επιθυμία του να έρθει στη χώρα μας και να αγωνιστεί με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Οι οικονομικές απαιτήσεις του σκληροτράχηλου μέσου ανέρχονται σε 1,7 εκατ. ευρώ για τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

«Διψασμένος για μπάλα ο Ριέρα»

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει ο «Πρωταθλητής», σε επικοινωνία που είχε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους συνεργάτες του, ο Αλμπερτ Ριέρα δήλωσε ικανοποιημένος από την ολοκλήρωση της συμφωνίας του με τον Ολυμπιακό. «Είμαι ευτυχισμένος που ανήκω στον Ολυμπιακό. Ξέρω ότι έρχομαι στο μεγαλύτερο κλαμπ της Ελλάδας, με τους πιο φανατικούς οπαδούς και έρχομαι διψασμένος για ποδόσφαιρο», ήταν τα λόγια του Ισπανού άσου.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Τζενάρο Γκατούζο στον «Πρωταθλητή»:

-Εδώ και πολλές ημέρες το όνομα και η φωτογραφία σας βρίσκονται στα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων, σχετικά με το ενδεχόμενο μεταγραφής στον Ολυμπιακό. Αλήθεια σε ποια βάση βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις;

«Η αλήθεια είναι ότι έχω μιλήσει με τον Ολυμπιακό, όμως πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτή την περίοδο έχω συνεργασία με τη Μίλαν. Από εκεί και πέρα το θέμα χειρίζεται ο μάνατζερ μου, ο κ. Ντ΄ Αμίκο και από ότι ξέρω έχει και κάποιες άλλες προτάσεις για μένα».

-Εσείς τι γνωρίζετε για τον Ολυμπιακό;

«Ξέρω ότι είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα, που έχει πάρα πολλούς τίτλους και οπαδούς που είναι τρελοί για την ομάδα τους. Αυτό μου αρέσει πάρα πολύ, το πάθος δηλαδή που έχουν για την ομάδα τους. Γνωρίζω επίσης ότι αυτή η ομάδα έχει το μέταλλο του πρωταθλητή, του νικητή, που ταιριάζει με το δικό μου».

-Αληθεύει ότι μιλήσατε με τον Φρανσουά Μοντέστο για περισσότερες πληροφορίες;

«Και με τον Μοντέστο μίλησα, αλλά και με τον Μαρέσκα, οι οποίοι με ενημέρωσαν ότι η ομάδα είναι πολύ καλά οργανωμένη και έχει κάθε χρόνο υψηλούς στόχους».

-Πως θα έβλεπες το ενδεχόμενο να έρθεις στην χώρα μας για να αγωνιστείς με τον Ολυμπιακό;

«Μεγάλωσα στην Καλάμπρια και επειδή γνωρίζω πολύ καλά πως είναι ο καιρός και ο τρόπος ζωής στην Ελλάδα δεν θα είχα κανένα απολύτως πρόβλημα. Η χώρα σας είναι ένα πολύ ωραίο μέρος για να ζεις και φυσικά για να παίζεις ποδόσφαιρο. Έχετε ήλιο, θάλασσα, όμορφες τοποθεσίες και αυτά είναι σημαντικά για κάθε άνθρωπο που θα έρθει να μείνει εκεί».

-Το θεωρείς πιθανόν δηλαδή να έρθεις, εφόσον επιτευχθούν οι απαραίτητες συμφωνίες με την ομάδα και τον μάνατζέρ σας;

«Γιατί όχι; Πρέπει να ξέρετε ότι δεν εξαρτάται από το οικονομικό σκέλος. Αγαπάω αυτό που κάνω για να ζω. Λατρεύω το ποδόσφαιρο και ο Ολυμπιακός μου δίνει μια σημαντική ευκαιρία να έρθω σε μια ομάδα που θα παίζω σε υψηλό επίπεδο. Δεν κρύβω ότι ο Ολυμπιακός είναι η πρώτη μου επιλογή, εφόσον λύσω την συνεργασία μου με τη Μίλαν. Προτιμώ να έρθω στον Ολυμπιακό, από το να πάω σε κάποια άλλη ομάδα».

-Γνωρίζεις για τις διοικητικές εξελίξεις στην ομάδα;

«Έμαθα ότι έχει έρθει ένας νέος ιδιοκτήτης, ο κ. Μαρινάκης ο οποίος είναι τρελός για την ομάδα και θέλει να τη δει πολύ ψηλά.

-Έχετε μιλήσει μαζί του, θα το κάνετε προσεχώς;

«Οι επαφές έχουν γίνει με τον μάνατζέρ μου, αλλά μπορεί να μιλήσουμε αύριο ή μεθαύριο. Έχω μιλήσει πάντως, ήδη με έναν στενό συνεργάτη του από την Ελλάδα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις