Εκτός ερευνών Δημοσίου η Focus Bari

Παρά την έξοδο της Civitas από το μ/κ
Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010 15:17
UPD:15:53
A- A A+

Τη διαγραφή της εταιρείας μετρήσεων ακροαματικότητας FOCUS-BARI από τα Μητρώα των Επιχειρήσεων Ερευνών Ραδιοτηλεοπτικής Αγοράς, αποφάσισε το υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Αναδρομική η ισχύς της απόφασης, από 30/6/2008.

Με την εξέλιξη αυτή, διευκρινίζεται, ότι η εταιρεία απλώς δεν έχει τη δυνατότητα να αναλαμβάνει έργα του Δημοσίου.

Επισημαίνεται ότι η απόφαση αυτή δεν επηρεάζει με κανέναν τρόπο τη δυνατότητα της εταιρείας να διεξάγει τη μέτρηση ακροαματικότητας των ραδιοφωνικών σταθμών Αττικής για λογαριασμό της AEMAΡ.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η εταιρεία έχει ήδη προβεί στη θεραπεία του προβλήματος αφού στη μετοχική της σύνθεση δεν περιλαμβάνεται η εταιρεία Civitas.

Ειδικότερα, μέτοχοι της εταιρείας είναι η Ξένια Κούρτογλου με 71%, η Βαλέρια Τσάμη με 15%, ο Γιώργος Καποδίστριας με 9% και η Αννα Καραδημητρίου με 5%.

Η σχετική αλλαγή έχει ήδη υποβληθεί στο ΕΣΡ και στο υπουργείο Εσωτερικών.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής:

«Υπεγράφη από τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γ. Ν. Ραγκούση, η απόφαση ανάκλησης της υπ΄ αριθμ. 25695/Ε/5131/19-12-1997 απόφασης του Υπουργού Τύπου και Μ.Μ.Ε., με την οποία η επιχείρηση FOCUS ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΩΝ Α.Ε. (νυν FOCUS BARI ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΓΟΡΑΣ Α.Ε.) ενεγράφη στο Μητρώο Επιχειρήσεων Ερευνών Ραδιοτηλεοπτικής Αγοράς του άρθρου 11 παρ. 2 του Ν. 2328/1995 (ΦΕΚ Α΄ 159), αναδρομικά από τότε που υπεισήλθε η εταιρία CIVITAS Α.Ε. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ στη μετοχική της σύνθεση, ήτοι από 30/6/2008».

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιουνίου η εταιρεία είχε εκδώσει ανακοίνωση με αφορμή δυσφημιστικά -όπως τα χαρακτήριζε- δημοσιεύματα σε βάρος της, δίνοντας διευκρινήσεις σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής της έρευνας για τη μέτρηση της ακροαματικότητας στο νομό Αττικής.

Η Focus Bari έχει αναλάβει το εν λόγω έργο για λογαριασμό της ΑΕΜΑΡ, της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας που έχουν συστήσει οι ραδιοσταθμοί της Αττικής (ΕΙΙΡΑ 75%) μαζί με τους διαφημιστές (ΕΔΕΕ 25%).

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία καλούσε όποιον επιθυμεί να καταγγείλει ή να απευθύνει οποιοδήποτε ερώτημα σχετικά με τις προδιαγραφές και τους κανονισμούς λειτουργίας της έρευνας, να απεθυνθεί στην ΑΕΜΑΡ, τονίζοντας παράλληλα ότι το εν λόγω έργο, έχει τύχει συγχαρητηρίων για τη διαφάνειά του από εξειδικευμένους φορείς του εξωτερικού όπως ο European Media Research Organizations.

Προτεινόμενα για εσάς