Μπ. Ομπάμα: Ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης στο Ιράκ

Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010 07:12
A- A A+

Στη συγκρότηση νέας κυβέρνησης χωρίς καθυστερήσεις είναι καιρός να συμφωνήσουν τα ιρακινά πολιτικά κόμματα ώστε να βρεθεί λύση στο πολιτικό αδιέξοδο που διαρκεί εδώ και τέσσερις μήνες στο Ιράκ, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.

Η δήλωση του Μπάρακ Ομπάμα έγινε στη διάρκεια συνάντησης με τον πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ιράκ, Κρίστοφερ Χιλ και τον διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στη χώρα, στρατηγό Ρέϊ Οντιέρνο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

"Μετά τις δημοκρατικές εκλογές που έγιναν την Ανοιξη στο Ιράκ, ο πρόεδρος επισήμανε ότι είναι πλέον καιρός οι Ιρακινοί ηγέτες να ασκήσουν τις συνταγματικές ευθύνες τους και να σχηματίσουν μία κυβέρνηση, χωρίς καθυστέρηση", αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάϊντεν, από την πλευρά του, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιρακινό πρωθυπουργό, Νούρι αλ-Μαλίκι και τον αντίπαλό του, Ιγιάντ Αλάουϊ, τους οποίους κάλεσε να συμφωνήσουν ώστε να συγκροτηθεί κυβέρνηση με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή