«Ανεπίτρεπτη παρέμβαση η κριτική στη δικαιοσύνη»

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων
Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010 16:43
UPD:17:07
A- A A+

Την οξεία αντίδραση των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών της χώρας προκάλεσαν οι επικρίσεις κατά της απόφασης να επιβληθούν περιοριστικοί όροι στον κ. Αγγέλου.

Με σημερινή της ανακοίνωση η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κάνει λόγο για απόπειρα παρέμβασης στο έργο της δικαιοσύνης, αλλά και προσπάθεια επηρεασμού της ανεξαρτησίας της, παρέχοντας πλήρη κάλυψη στους δικαστικούς λειτουργούς που είχαν αναλάβει την υπόθεση.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «οι κριτικές και οι επιθέσεις που δέχθηκαν οι ανωτέρω δικαστικοί λειτουργοί συνιστούν ανεπίτρεπτη παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης και προσπάθεια επηρεασμού της ανεξαρτησίας της, αφού αποτελεί ευθεία αμφισβήτηση της αμεροληψίας και αντικειμενικότητας των συγκεκριμένων δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι μάλιστα κατά γενική εκτίμηση είναι εκ των καλύτερων τόσο από πλευράς επιστημονικής κατάρτισης, όσο και από πλευράς ακεραιότητας και είναι βέβαιο ότι ενήργησαν εκτός οποιασδήποτε επιρροής».

Από την πλευρά του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος τονίζει σε έντονο ύφος ότι «η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης δεν εξυπηρετείται ούτε με διθυράμβους, ούτε με καταγγελτικούς λόγους από στελέχη πολιτικών κομμάτων, όταν μάλιστα τα σχόλια συναρτώνται με την πορεία μίας υπόθεσης που τα αφορά».

Χαρακτηρίζει επίσης αντιδικονομικό το σχολιασμό ενεργειών δικαστικών λειτουργών ενόσω διαρκεί η υπόθεση, επισημαίνοντας ότι το γεγονός αυτό δίδει την εντύπωση, ότι επιχειρείται η εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης για στενά κομματικούς σκοπούς.

«Η επιθυμία για ανεξάρτητη δικαιοσύνη αποδεικνύεται στην καθημερινότητα και κυρίως με τη λήψη θεσμικών μέτρων που την εξασφαλίζουν», κλείνει η ανακοίνωση των εισαγγελέων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή