Συστάσεις Γ. Παπανδρέου για επιμονή στην εφαρμογή του κυβερνητικού έργου

Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010 19:54
UPD:19:56
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

A- A A+

Ένταση και επιμονή στην εφαρμογή του κυβερνητικού έργου, έστω και αν είμαστε στο μέσον του καλοκαιριού, συνέστησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στους υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο κ. Παπανδρέου, πάντως, αναγνώρισε ότι τα μέλη της κυβέρνησης έχουν ήδη εργαστεί σκληρά και ότι δικαιούνται κάποιες μέρες ξεκούρασης. "Είναι απαραίτητες και όχι απλώς τις συνιστώ, αλλά τις απαιτώ από όλους σας χωρίς ενοχές".

Παράλληλα, επισήμανε στα μέλη της κυβέρνησης ότι διακοπές δεν σημαίνει ότι ξεχνιούνται και έθεσε καθένα εξ' αυτών ενώπιον των ευθυνών του να αξιολογήσει την κατάσταση στον τομέα ευθύνης του. Έχουμε, όπως τόνισε, μπροστά μας τους επόμενους μήνες ένα μαραθώνιο, που θα είναι ταυτόχρονα και "σπριντ" μέχρι να βγάλουμε την Ελλάδα πιο δυνατή από το τούνελ της πιο μεγάλης κρίσης των τελευταίων δεκαετιών.

Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο η συζήτηση θα αφορά περισσότερο το χρονοδιάγραμμα για μετά το Δεκαπενταύγουστο και ιδιαίτερα την πορεία προς τη ΔΕΘ. Στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης θα γίνει ειδική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Θεραπεύουμε σιγά-σιγά τις πληγές που άφησαν στη χώρα οι εγκληματικές πολιτικές τις οποίες καταδίκασε ο ελληνικός λαός, σημείωσε αναφέρομενος στις εσωτερικές εξελίξεις.

Ο κ. Παπανδρέου ήταν αισιόδοξος για τα οικονομικά αποτελέσματα, τονίζοντας ότι μετά από πολλούς μήνες τα νέα για την Ελλάδα είναι θετικά και θα γίνονται όλα και θετικότερα, όσο αλλάζουμε ριζικά τον τόπο μας. Είχαμε δεσμευτεί ότι οι θυσίες των Ελλήνων θα πιάσουν τόπο ανέφερε επίσης, και αυτό όπως τόνισε δεν είναι πλέον μια υπόσχεση, αλλά μία πραγματικότητα. Και συνεχάρη όλους τους υπουργούς για την προσπάθεια που κατέβαλε ο καθένας στον τομέα του, προκειμένου να επιτευχθούν οι κυβερνητικοί στόχοι.

Είμαστε, τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός, στο σωστό δρόμο, μπροστά από τα χρονοδιαγράμματα και θα διαψεύσουμε όσους ποντάρουν στην αποτυχία μας.

Παράλληλα, άσκησε δριμεία κριτική στη ΝΔ σημειώνοντας: «Αφήνουμε όσους μας οδήγησαν εδώ να σφιχταγκαλιάζονται με το καταδικασμένο παρελθόν τους ... ό,τι και να λένε το μνημόνιο είναι η ταφόπλακα της διακυβέρνησής τους και των εγκληματικών πολιτικών τους».

Αναφερόμενος στα θέματα συζήτησης του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Παπανδρέου μίλησε για τη δυνατότητα προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας που θα συμβάλουν στην άφιξη της τουριστικής κίνησης.

Επίσης, αναφερόμενος στα μεγάλα έργα και τις στρατηγικές επενδύσεις τόνισε ότι δημιουργούμε ένα διαφανές, αντικειμενικό και αποτελεσματικό σύστημα παραγωγής μεγάλων έργων και αφήνουμε πίσω όσα υπέκρυπταν ή συγκάλυπταν πολλές φορές τη διαφθορά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή