Με «ιερό πόλεμο» απειλεί η Βόρεια Κορέα

Σάββατο, 24 Ιουλίου 2010 10:19
A- A A+

Με «ιερό πόλεμο» εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και της Νότιας Κορέας, «όποτε χρειαστεί», απείλησε σήμερα η Βόρεια Κορέα, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στα «απερίσκεπτα» στρατιωτικά γυμνάσια που ανακοίνωσαν Ουάσινγκτον και Σεούλ.

Η Βόρεια Κορέα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «ο στρατός και ο λαός της ΛΔΚ θα αρχίσει έναν ιερό πόλεμο με τον δικό τους τρόπο βασισμένο στην πυρηνική αποτρεπτική τους δυνατότητα ώστε να αντιμετωπίσει τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των ΗΠΑ και τις Νοτιοκορεάτικες δυνάμεις μαριονέτες που εκ προθέσεως εξωθούν την κατάσταση στα πρόθυρα του πολέμου».

Στο ανακοινωθέν της, η Εθνική Επιτροπή ¶μυνας της Βόρειας Κορέας αναφέρει ότι οι ασκήσεις «δεν αποτελούν παρά ανοικτές [στρατιωτικές] προκλήσεις», μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA.

«Όλες αυτές οι πολεμικές ασκήσεις δεν είναι τίποτε άλλο από καθαρές προκλήσεις που έχουν σκοπό να καταπνίξουν σχεδόν τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας με τη δύναμη των όπλων», πρόσθσε το KCNA, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας.

«Ο στρατός και ο λαός της RPDC θα αντιταχθούν νόμιμα με την ισχυρή πυρηνική αποτροπή τους στις πιο σημαντικές ασκήσεις πυρηνικού πολέμου που διοργανώθηκαν ποτέ από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις δυνάμεις της νοτιο-κορεατικής μαριονέτας», ανέφερε.

Η ένταση στην Κορεατική χερσόνησο έχει κλιμακωθεί από τον Μάρτιο, όταν η Σεούλ κατηγόρησε την Πιονγκγιάνγκ ότι βύθισε μια κορβέτα του νοτιοκορεάτικου πολεμικού ναυτικού και σκότωσε 46 άνδρες. Κατόπιν ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ασκήσεις μαζί με τις ΗΠΑ, για να ενισχύσει το αξιόμαχο των δυνάμεών της και να θωρακίσει την «άμυνά της».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή