Γ. Παπανδρέου: Πρόκληση η αναζωογόνηση της οικονομίας

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού στην ιταλική τηλεόραση
Σάββατο, 24 Ιουλίου 2010 11:57
UPD:11:59
A- A A+

Η πρόκληση για την ελληνική κυβέρνηση είναι να αναζωογονήσει την οικονομία, «να την καταστήσει πιο ανταγωνιστική και έγκυρη», τόνισε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο ιταλικό κρατικό τηλεοπτικό κανάλι RAI 1.

«Οι αγορές δεν ανταποκρίνονται πάντα στις κινήσεις της πολιτικής. Αυτή είναι μια από τις αιτίες για τις οποίες ζητήσαμε την παρέμβαση των λεγόμενων μηχανισμών οικονομικής στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, υπεραμυνόμενος της απόφασης να καταφύγει στο μηχανισμό στήριξης.

«Οι αγορές, μετά την κρίση του 2008, είναι πολύ διστακτικές», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, εξηγώνοντας πως ακόμα και ο πιο μικρός κίνδυνος τις φοβίζει. «Φθάνει ένα άρθρο ή η δήλωση ενός ακαδημαϊκού, για να πέσουν σε βαθύτατη ανασφάλεια, και να ξεκινήσει η κερδοσκοπία.»

Στη συνέντευξη, η οποία μεταδόθηκε αργά χθες το βράδυ στην ιταλική τηλεόραση, ο Πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για τις φήμες αναφορικά με ενδεχόμενη πώληση νησιών. «Τα ελληνικά νησιά δεν πωλούνται, πρέπει να αξιοποιηθούν καλύτερα» ξεκαθάρισε, εξηγώντας πως «αν πουλούσαμε τα νησιά, θα σήμαινε ότι θα κλείναμε την θάλασσα, ότι θα περιορίζαμε την πρόσβαση μόνον σε λιγοστά άτομα».

Ερωτηθείς, τέλος, από τον δημοσιογράφο της RAI, αν σκέφθηκε ποτέ τη γνωστή φράση του Χαριλάου Τρικούπη, «δυστυχώς επτωχεύσαμεν», ο κ. Παπανδρέου απάντησε: «Ευτυχώς δεν αναγκασθήκαμε να προφέρουμε μια φράση σαν και αυτή, και ούτε θα το κάνουμε στο μέλλον. Διότι η Ελλάδα, έλαβε την ευρωπαϊκή βοήθεια, την στιγμή που αποδείξαμε ότι είμαστε σε θέση να δουλέψουμε για μια ισχυρή αλλαγή και αυτή την στιγμή, ακολουθούμε το σωστό δρόμο για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή