Μέχρι την 1η Μαϊου του 2004 η διεύρυνση της Ε.Ε.

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2002 12:08
A- A A+

Η προεδρία της Δανίας, οι κυβερνήσεις των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και οι δέκα υποψήφιες προς ένταξιν χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αποφάσισαν χθες ότι η διεύρυνση της Ενωσης θα πραγματοποιηθεί μέχρι την 1η Μαΐου 2004, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Frankfurter Allgemeine Zeitung». Είναι πιθανόν ότι αυτή η ημερομηνία θα επισημοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα γράφει η εφημερίδα χωρίς να αναφέρει τις πηγές των πληροφοριών της.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης Γκίντερ Φερχόϊγκεν διαβεβαίωσε χθες τις δέκα υποψήφιες χώρες ότι η ένταξή τους θα γίνει «πριν από τις εκλογές» για το Ευρωκοινοβούλιο, τον Ιούνιο του 2004.

Η σύνοδος κορυφής της Κοπεγχάγης, 12 και 13 Δεκεμβρίου, θα επισημοποιήσει τη διεύρυνση αυτή με την οποία ο πληθυσμός της Ενωσης θα αυξηθεί από 380 σε 455 εκατομμύρια κατοίκους, κατατάσσοντας την Ευρωπαϊκή Ενωσης στην τρίτη θέση παγκοσμίως ως προς το πληθυσμιακό μέγεθος μετά την Κίνα και την Ινδία.

Σε ό,τι αφορά «το κόστος της διεύρυνσης», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το τοποθέτησε στις αρχές του έτους στα 40,1 δισεκατομμύρια ευρώ για το διάστημα από το 2004 μέχρι το 2006.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή