Ιράκ : Ναι στους επιθεωρητές του ΟΗΕ, αλλά χωρίς την ανάμειξη των ΗΠΑ

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2002 12:42
A- A A+

Η Βαγδάτη κάλεσε σήμερα τους επιθεωρητές αφοπλισμού, του ΟΗΕ, να αρνηθούν κάθε «ανάμειξη» των ΗΠΑ στο έργο τους και προειδοποίησε ότι μια αμερικανική επίθεση θα προκαλούσε λουτρό αίματος.

«Οι επιθεωρητές(...) πρέπει να αντισταθούν στις αμερικανικές επεμβάσεις», γράφει η εφημερίδα Ας-Σάουρα, όργανο του κυβερνώντος κόμματος και υπενθυμίζει ότι το Ιράκ έχει αποδεχθεί την απόφαση 1441 γνωρίζοντας ότι οι επιθεωρητές θα εργαστούν με επαγγελματικό και αμερόληπτο τρόπο και ότι θα δίνουν αναφορά αποκλειστικά στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Για την Ας-Σάουρα, «το Ιράκ αποδεχόμενο την απόφαση 1441, θέτει τον ΟΗΕ προ των ευθυνών του για να υιοθετήσει τη στάση που επιβάλλεται όταν βεβαιωθεί ότι η Βαγδάτη δεν διαθέτει όπλα μαζικής καταστροφής».

«Θα ζητηθεί στην περίπτωση αυτή από το Συμβούλιο Ασφαλείας να τηρήσει τις δεσμεύσεις του απέναντι στο Ιράκ με άρση του εμπάργκο και με την παρέμβασή του για να σταματήσει τις αμερικανοβρετανικές αεροπορικές επιδρομές κατά του Ιράκ».

«Κανένας δεν πρέπει να ξεχνάει ότι το Ιράκ έχει χύσει ποταμούς αίματος για να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την ανεξαρτησία του και ότι είναι έτοιμο σε περίπτωση που χρειαστεί να ποτίσει την ιερή του γη με περισσότερο αίμα ως τη νίκη», προσθέτει η εφημερίδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή