Επανέναρξη των εργασιών της BP στον Κόλπο του Μεξικού

Κυριακή, 25 Ιουλίου 2010 11:19
A- A A+

Στον Κόλπο του Μεξικού επέστρεψε το σκάφος Development Driller 3 (DD3), το οποίο έχει αναλάβει τη διάτρηση ενός πηγαδιού πετρελαίου ώστε να σταματήσει η διαρροή αργού στην περιοχή.

Το σκάφος είναι ανάμεσα στα 10 που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή λόγω της τροπικής καταιγίδας «Μπόνι» που σάρωσε τον Κόλπο του Μεξικού.

Μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών στις ακτές της Λουιζιάνας, αναμένεται να ξαναρχίσουν οι εργασίες για να σταματήσει οριστικά η διαρροή.

Σύμφωνα με το ναύαρχο της ακτοφυλακής Θαντ ¶λεν, το σκάφος θα ξαναρχίσει άμεσα εργασίες και αναμένεται να έχει την πρώτη του ευκαιρία να «σφραγίσει οριστικά» τη διαρροή μέσα στις επόμενες τρεις με πέντε ημέρες. «Είναι μια πολύ χοντρική εκτίμηση, τρεις ως πέντε ημέρες από τώρα», είπε ο ¶λεν.

Πάνω από τρεις μήνες μετά την καταστροφή κι ενώ έχουν διαρρεύσει στον Κόλπο του Μεξικού εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, αξιωματούχοι και κάτοικοι προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν οριστικό τέλος στη διαρροή αργού στη θάλασσα.

Υπενθυμίζεται ότι η έκρηξη στην πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου Deepwater Horizon, την οποία διαχειριζόταν η BP, στις 20 Απριλίου, στοίχισε τη ζωή 11 εργαζόμενων σε αυτήν.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή