F1: Ο Αλόνσο νικητής στο Χόκενχαϊμ

Κυριακή, 25 Ιουλίου 2010 16:39
UPD:17:12

A- A A+

Το 1-2 έκανε η Ferrari στο Γκραν Πρι του Χόκενχαϊμ με τον Φερνάντο Αλόνσο να ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και τον ομόσταβλό του Φελίπε Μάσα να τον ακολουθεί στη δεύτερη θέση. Τρίτος ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Red Bull.

Η κούρσα που ήταν συγκλονιστική στο πρώτο της μισό, στη συνέχεια κρίθηκε μεταξύ των δυο πιλότων της Σκουντερία. Ο Μάσα είχε την πρωτοπορία μέχρι τον 49ο γύρο, όταν με απόφαση της ομάδας του, άφησε τον Αλόνσο να τον προσπεράσει, καθώς ο δυο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής βρίσκεται σε τροχιά τίτλου, κάτι που δεν ισχύει και για τον Βραζιλιάνο.

Ο Αλόνσο νωρίτερα είχε προσπαθήσει να περάσει τον συμπαίκτη, όμως ο Μάσα δεν του το επέτρεψε, προκαλώντας την οργή του Ισπανού που φώναξε στην ενδοεπικοινωνία «αυτό είναι γελοίο».

Στην τρίτη θέση έμεινε ο Φέτελ, ο οποίος παρότι για άλλη μια φορά ξεκίνησε από την pole position, έκανε απαράδεκτη εκκίνηση με αποτέλεσμα να τον περάσουν και οι δυο Ferrari. Ο πιλότος της Red Bull αντί να φύγει ευθεία, πήγε να κλείσει τον 2ο Αλόνσο, αφήνοντας κενή την ευθεία στον Μάσα, που έφυγε πρώτος, ενώ και ο Ισπανός τον προσπέρασε.

Τέταρτος τερμάτισε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Λούις Χάμιλτον με McLaren και πέμπτος ο ομοσταβλός του και περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής Τζένσον Μπάτον.

Ο Αυστραλός Μαρκ Γουέμπερ οδήγησε το άλλο μονοθέσιο της Red Bull στην 6η θέση.

Ούτε τώρα μπόρεσε ο Μίκαελ Σουμάχερ να κάνει τη μεγάλη κούρσα, τερματίζοντας ένατος, παρόλο που είχε την πλήρη στήριξη του γερμανικού κοινού.

Στην πίστα της Ουγγαρίας το επόμενο σίρκουιτ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα:

1. Φερνάντο Αλόνσο (Φεράρι)

2. Φελίπε Μάσα (Φεράρι) + 4.1 δευτ.

3. Σεμπάστιαν Φέτελ (Ρεντ Μπουλ) +5.1

4. Λούις Χάμιλτον (Μακλάρεν Μερσέντες) +26.8

5. Τζένσον Μπάτον (Μακλάρεν Μερσέντες) +29.4

6. Μαρκ Ουέμπερ (Ρεντ Μπουλ) +43.6

7. Ρόμπερτ Κουμπίτσα (Ρενό) + 1γύρος

8. Νίκο Ρόσμπεργκ (Μερσέντες) + 1γύρος

9. Μίκαελ Σουμάχερ (Μερσέντες) + 1γύρος

10. Βιτάλι Πετρόφ (Ρενό) + 1γύρος

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις