Λευκή φιλική ισοπαλία Ολυμπιακού-Εργοτέλη

Κυριακή, 25 Ιουλίου 2010 23:06
A- A A+

Στην καρδιά του καλοκαιριού και με το θερμόμετρο στα ύψη δεν περίμενε κανείς πολλά περισσότερα στο κεκλεισμένων των θυρών φιλικό του Ολυμπιακού με τον Εργοτέλη το οποίο ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ (0-0). Μοναδικό ενδιαφέρον η πρεμιέρα των Ρόμενταλ-Ιμπαγάσα.

Ο... Ριέρα έδωσε τη σκυτάλη στα δυο νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Ολυμπιακού, αφού τα βλέμματα όλων στράφηκαν στους Ρόμενταλ, Ιμπαγάσα. Το φιλικό με τον Εργοτέλη έδωσε στον Λίνεν την ευκαιρία να τους «τσεκάρει» και το 0-0 πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

Ο Δανός και ο Αργεντίνος έδειξαν πολύ καλά στοιχεία και ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να παρουσιάσουν οι Πειραιώτες στο φιλικό με τους Κρητικούς. Ο Γερμανός τεχνικός έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα των παικτών και όλα δείχνουν πως θα τους δώσει χρόνο στο ματς της Πέμπτης με την Μακάμπι.

Ορεξάτος ο Ιμπαγάσα, μοίρασε παιχνίδι σε αυτά τα 45 λεπτά που αγωνίστηκε και έδειξε πως ο Ολυμπιακός μπορεί να βρει ξανά στο πρόσωπό του τον παίκτη που θα κάνει τη διαφορά στο δημιουργικό κομμάτι. Βέβαια, από πλευράς φυσικής κατάστασης είναι ακόμα πίσω. Καλός και ο Ρόμενταλ, ο οποίος είχε τις κούρσες, αρκετές σέντρες από τα δεξιά, και η «σφαίρα» της Δανίας απέδειξε πως είναι έτοιμος να βοηθήσει

Στο αγωνιστικό, ο Λίνεν χρησιμοποίησε αρκετά νέα πρόσωπα, με τον Τοροσίδη να παίρνει χρόνο συμμετοχής, αλλά και τον Πάρντο, που είναι πιθανό να πάρει φανέλα βασικού. Πολύ καλά δείγμα άφησε και ο Εργοτέλης, ο οποίος ήταν κινητικός, με καλές αντεπιθέσεις, αλλά και θετικός στα μετόπισθεν.

Τα βλέμματα σε δυο

Πρόβα ενόψει Μακάμπι για... δυο, αφού ο Λίνεν δοκίμασε για πρώτη φορά σε φιλικό ματς τους Ρόμενταλ, Ιμπαγάσα. Τα δυο νέα αποκτήματα βρέθηκαν στο βασικό σχήμα, με τον Αργεντίνο πίσω από τον Μήτρογλου και τον Δανό στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής. Ο Τοροσίδης επέστρεψε, ενώ ο Γερμανός τεχνικός προτίμησε τον Πάρντο κάτω από τα δοκάρια. Ο Ολυμπιακός είχε ένα εξαιρετικό τέταρτο, ήταν αρκετά κινητικός, με τον Ιμπαγάσα να μοιράζει μπάλα κυρίως από τα δεξιά και τον Ρόμενταλ να δείχνει έτοιμος για... ρήγματα. Ο Δανός δοκίμασε σέντρες από τα δεξιά, ωστόσο σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις, οι Μήτρογλου, Επστάιν δεν κατάφεραν να σπρώξουν τη μπάλα στα δίχτυα.

Τα δείγματα θετικά για τους δυο παίκτες, με τον Ρόμενταλ να είναι έτοιμος για βασικός κόντρα στη Μακάμπι, ενώ ο Αργεντίνος αναμένεται να πάρει μικρό χρόνο συμμετοχής, αφού δεν είναι στην ιδανική ακόμα κατάσταση.

Αγγαρεία...

Ο Λίνεν είδε αυτά που ήθελε από τους δυο ποδοσφαιριστές, έμεινε ικανοποιημένος, ωστόσο στην επανάληψη προτίμησε να τους ξεκουράσει. Πολλές οι αλλαγές, με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο να παίρνει και αυτός χρόνο συμμετοχή και να δείχνει έτοιμος να τεθεί στη διάθεση του Γερμανού. Οι πολλές αλλαγές των δυο προπονητών είχαν ως συνέπεια να πέσει ο ρυθμός του αγώνα, οι φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες να είναι λιγοστές και τον Εργοτέλη να είναι αυτός που θα μπορούσε να πάρει τη νίκη. Ο Καρέλης βρέθηκε κοντά στο γκολ, ωστόσο στο 70' το σουτ που επιχείρησε βρήκε το δοκάρι, ενώ στο 83' ο Πάρντο τον πρόλαβε πριν πλασάρει. Αν κάτι έχουν να θυμούνται οι «ερυθρόλευκοι» είναι το σουτ του Ντάρμπισιρ στο 86', όμως ο Δασκαλάκης μπλόκαρε τη μπάλα.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις