Ο Γ. Παπαντωνίου για το σχέδιο επίλυσης του Κυπριακού

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2002 13:20
A- A A+

«Το σχέδιο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, για την επίλυση του Κυπριακού αποτελεί αφετηρία διαπραγματεύσεων και αν υπάρξει θετική κατάληξή τους τότε αυτό θα σημάνει ουσιαστική βελτίωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μακροχρόνια, αλλά απέχουμε πάρα πολύ από αυτή τη στιγμή».

Αυτή τη δήλωση έκανε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, μετά την ολοκλήρωση της τελετής ορκωμοσίας των 265 ευέλπιδων της Α' τάξης που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της σχολής στη Βάρη.

Παράλληλα επανέλαβε ότι παραμένει σε απόλυτη ισχύ η δήλωση ότι η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι ανεξάρτητη από την επίλυση του πολιτικού προβλήματος.

Τον καθιερωμένο όρκο έδωσαν 265 Ευέλπιδες εκ των οποίων 205 από την Ελλαδα, 35 από την Κύπρο, 12 από την Αρμενία, ένας από την Γεωργία, ένας από την Μολδαβία, δύο από την Αλβανία, έξι από την Γιουγκοσλαβία, ένας από το Καμερούν, ένας από τη Συρία και ένας από την Ιορδανία.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Παπαντωνίου, αφού αναφέρθηκε στα προγράμματα εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεων, σχολίασε μεταξύ άλλων ότι σ' ένα κόσμο που αλλάζει διαρκώς δεν υπάρχουν περιθώρια στασιμότητας. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι από το νέο έτος οι επιτελείς θα φοιτούν στη διακλαδική σχολή πολέμου.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Παναγιώτης Χαρβάλας, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των τριών κλάδων των ενόπλων δυνάμεων, καθώς και συγγενείς και φίλοι των νεων αξιωματικών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή