Χαιρετίζει η Κομισιόν την υποστήριξη Κάμερον στην Τουρκία

Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010 16:48
A- A A+

Τη βούληση που επέδειξε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον να προωθήσει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ χαιρέτισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Δεν μπορούμε παρά να χαιρετίζουμε την επιθυμία που δείχνει ο πρωθυπουργός Κάμερον να προωθήσει αυτή τη διαδικασία», ανέφερε εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως πρόσθεσε μάλιστα, ο ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνηση Στέφαν Φούλε και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν ¶στον βρίσκονταν στην Τουρκία στις 13 Ιουλίου, όπου και «επαναβεβαίωσαν» για ακόμα μία φορά την προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.

Τα σχόλια του εκπροσώπου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έρχονται μετά τις δηλώσεις του Κάμερον από την 'Αγκυρα -όπου πραγματοποιεί την πρώτη του επίσημη επίσκεψη ως πρωθυπουργός της Βρετανίας- ότι του «προκαλεί οργή το γεγονός ότι η πρόοδος της Τουρκίας προς την ένταξη στην ΕΕ μπορεί να παρεμποδίζεται με τέτοιο τρόπο».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Κομισιόν, «η Επιτροπή εξέφρασε επίσης την ευχή της να μπορέσουν φέτος να ανοίξουν περισσότερα κεφάλαια των διαπραγματεύσεων, αν η Τουρκία πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή