Αχμαντινετζάντ: Αναμένουμε επίθεση των ΗΠΑ σε τουλάχιστον δύο χώρες στη Μ. Ανατολή

Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010 20:26
A- A A+

Στρατιωτικό πλήγμα των ΗΠΑ σε τουλάχιστον δύο χώρες στη Μέση Ανατολή αναμένει τους επόμενους τρεις μήνες το Ιράν, όπως δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Press TV.

Στη συνέντεξή του, ωστόσο, ο Αχμαντινεζάντ δεν διευκρινίζει αν πιστεύει ότι το ίδιο το Ιράν θα δεχθεί επίθεση, ούτε αν υπάρχουν κάποιες πληροφορίες που τον οδήγησαν στην παραπάνω εκτίμηση.

«Έχουν αποφασίσει να επιτεθούν σε τουλάχιστον δύο χώρες στην περιοχή τους επόμενους τρεις μήνες», ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξής του που μεταδόθηκαν σήμερα.

Προσθέτει δε ότι το Ιράν έχει «πολύ ακριβείς πληροφορίες ότι οι Αμερικανοί έχουν εξυφάνει μια συνωμοσία, σύμφωνα με την οποία θα εξαπολύσουν έναν ψυχολογικό πόλεμο κατά του Ιράν».

Σε άλλη συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS ο Αχμαντινεζάντ διέψευσε την πληροφορία ότι η Τεχεράνη προσφέρει βοήθεια στους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, η οποία αναφέρεται στα αμερικανικά εμπιστευτικά έγγραφα που διέρρευσαν στα μέσα ενημέρωσης από τον ιστότοπο WikiLeaks.

Χαρακτήρισε επίσης γελοία την πολιτική των Ευρωπαίων και των Αμερικανών όσον αφορά στην επιβολή περαιτέρω κυρώσεων για να πείσουν την Τεχεράνη να εγκαταλείψει τις αμφιλεγόμενες πυρηνικές της δραστηριότητες.

«Νομίζουν ότι θα επηρεάσουν τη ζωή της ιρανικής κοινωνίας. Στην πραγματικότητα επιβάλουν κυρώσεις στους εαυτούς τους», επεσήμανε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή