Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής η προκήρυξη

Η «Σέχτα Επαναστατών» αναλαμβάνει την ευθύνη για τη δολοφονία Γκιόλια
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010 23:46
UPD:28/07/2010 10:59

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην προκήρυξη αναφέρονται οι αιτίες για τις οποίες τα μέλη της οργάνωσης προχώρησαν στη δολοφονία του δημοσιογράφου, ενώ χρησιμοποιούν βαρείς χαρακτηρισμούς για γνωστούς δημοσιογράφους και εκδότες.

A- A A+

Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρίσκεται η προκήρυξη με την οποία η «Σέχτα Επαναστατών» αναλαμβάνει την ευθύνη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.

Ιδιαίτερα αξιολογείται το γεγονός ότι η προκήρυξη εστάλη σε έντυπη και όχι σε ηλεκτρονική (CD) μορφή, όπως γινόταν στο παρελθόν.

Όπως έγινε γνωστό, άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα «Τα Νέα» και υπέδειξε συγκεκριμένο σημείο όπου είχε αφεθεί η προκήρυξη. Συντάκτες της εφημερίδας, οι οποίοι πήγαν στο σημείο, βρήκαν ένα επτασέλιδο κείμενο, που αναφέρεται στη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην προκήρυξη αναφέρονται οι αιτίες για τις οποίες τα μέλη της οργάνωσης προχώρησαν στη δολοφονία του δημοσιογράφου, ενώ χρησιμοποιούν βαρείς χαρακτηρισμούς για γνωστούς δημοσιογράφους και εκδότες. Εκτοξεύονται δε απειλές και κατά αστυνομικών, εισαγγελέων, σωφρονιστικών υπαλλήλων, διευθυντών φυλακών και κοινωνικών λειτουργών που εργάζονται σε φυλακές.

Καταδικάζουν την τρομοκρατία τα κόμματα

«Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται αλλά ενισχύεται μέσα από τη συλλογική προσπάθεια του ελληνικού λαού για αγώνα ενάντια στη τρομοκρατία, που θα συνεχίσουμε απαρέγκλιτα και με επιτυχία», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος ανέφερε ότι «οι απειλές εναντίον πολιτικών, δημοσιογράφων, εκδοτών και διευθυντών φυλακών δείχνουν ότι κάτι πάει να αλλάξει στο τρόπο που κάποιοι με το αρρωστημένο μυαλό τους θέλουν να τρομοκρατήσουν».

Διαβεβαίωσε δε ότι «η κυβέρνηση θα έχει την αρωγή και τη στήριξη όλων να κάνει όσο γίνεται γρηγορότερα τη δουλειά της και να δώσει γρήγορα λύση στη δαμόκλεια σπάθη της τρομοκρατίας» και πρόσθεσε ότι «η ανακοίνωση της οργάνωσης πρέπει να μας κινητροδοτήσει να κάνουμε όλοι αυτό που έχουμε ευθύνη απέναντι στη κοινωνία».

«Αυτές οι τρομοκρατικές οργανώσεις αποτελούν χειραγωγία στο σύστημα και αποπροσανατολίζουν το λαό αλλά δεν θα τους περάσει. Είναι χρέος της κυβέρνησης να τους αποκαλύψει και να μάθουμε κάποια στιγμή την αλήθεια, όπως έγινε όταν αποκαλύφθηκε ότι το διαμέρισμα που κρατούνταν ο Αλντο Μόρο ήταν ενοικιασμένο από τη ΣΙΑ», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

«Το δικό μας το μήνυμα που πρέπει να τους στείλουμε είναι ότι με την τελευταία τρομοκρατική ενέργεια τους δεν κέρδισαν απολύτως τίποτα. Το μόνο που αποκόμισαν είναι κοινωνική απέχθεια και καθολική άρνηση των πολιτών να αποδεχθούν τέτοιου είδους ενέργειες που βάφονται με το αίμα», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης.

Δημοκρατική Αριστερά: Η τρομοκρατία απειλεί τη Δημοκρατία

«Η είδηση ότι η Σέχτα Επαναστατών αναλαμβάνει την ευθύνη για την δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια αποδεικνύει ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η τρομοκρατία απειλεί ευθέως τους δημοκρατικούς μας κανόνες», αναφέρει η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωσή της.

Καταδικάζει επίσης «κάθε μορφή βίας γιατί αντιστρατεύεται της αξίας της Δημοκρατίας» και καλεί «όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, τα πολιτικά κόμματα και τους συνδικαλιστικούς φορείς να διαμορφώσουν ένα μαχητικό μέτωπο απέναντι στην τρομοκρατία, με πολιτικές πρωτοβουλίες και κοινωνικές δράσεις».

«Η κοινωνία είναι απέναντι στην τρομοκρατία», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή