Φιλιππίνες: Συνελήφθη ύποπτος για εννέα φόνους

Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010 07:34
A- A A+

Εναν ύποπτο για εννέα δολοφονίες - συμπεριλαμβανομένων και τριών ξένων υπηκόων - συνέλαβαν οι αρχές στις Φιλιππίνες σε πόλη στα βόρεια της χώρας.

Ο 28χρονος Μαρκ Ντισόν, τεχνικός υπολογιστών, συνελήφθη χθες Τρίτη στην πόλη Σαν Φερνάντο στην επαρχία Λα Ουνιόν, 255 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας, σύμφωνα με ανακοινωθέν της αστυνομίας.

Ο πατέρας του υπόπτου τον παρέσυρε σε μια συνάντηση σε δημόσιο χώρο στην πόλη όπου συνελήφθη.

Ο ύποπτος φέρεται να δολοφόνησε έξι υπηκόους Φιλιππίνων, έναν Αμερικανό, έναν Καναδό και ένα Βρετανό στην πόλη Ανχελες στην κοντινή επαρχία Παμπάνγκα τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ο ύποπτος - γόνος μιας πλούσιας οικογένειας στην Παμπάνγκα - αρνείται τις κατηγορίες.

Η σειρά των φόνων εικάζεται ότι άρχισε στις 12 Ιουλίου. Πρώτα θύματα ήταν ο Καναδός Τζέφρι Αλαν Μπέναν, 60 ετών, και η Φιλιππινέζα φίλη του, που δολοφονήθηκαν μέσα στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου. Στις 16 Ιουλίυο δολοφονήθηκε ο Βρετανός Τζέιμς Μπόλτον Πόρτερ, 51 ετών, και η φίλη του, μέσα στο σπίτι τους. Την περασμένη εβδομάδα δολοφονήθηκε ο Αμερικανός Αλμπερτ Μίτσελ, 70 ετών, η σύζυγός του και τρία μέλη του υπηρετικού προσωπικού μέσα στο σπίτι του.

Η αστυνομία υποστήριξε ότι μαγνητοσκοπημένο υλικό από κάμερα κλειστού κυκλώματος σε ενεχειροδανειστήριο στην πόλη Ανχελες εμφανίζει τον ύποπτο να μεταφέρει κλοπιμαία, ανάμεσά τους ένα φορητό υπολογιστή, που πιστεύεται ότι απέσπασε από ένα από τα θύματα.

Ιδιωτικός φρουρός αναγνώρισε το Ντισόν ως τον άνδρα που είδε να φεύγει από το σπίτι του Μίτσελ τη βραδιά που έγιναν οι δολοφονίες.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ο ύποπτος χρησιμοποίησε το ίδιο πιστόλι σε όλες τις δολοφονίες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή