Στην περιπέτεια του Champions League ο ΠΑΟΚ

Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010 10:00
EPA/ROBIN VAN LONKHUIJSEN

A- A A+

Έξι χρόνια μετά τις απογοητευτικές εμφανίσεις κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης, βρίσκοντας στον δρόμο του προς τους ομίλους τον πάντοτε μεγάλο ¶γιαξ.

Το ταξίδι του «δικεφάλου», λοιπόν, ξεκινάει από το Amsterdam ArenA. Αν θέλει να είναι μακρύ, από εκεί απόψε το βράδυ (21:45, Novasports 1) θα πρέπει να φύγει τουλάχιστον με ένα θετικό αποτέλεσμα, έτσι ούτως ώστε να μπορεί μια εβδομάδα αργότερα στην κατάμεστη Τούμπα να πάρει την μεγάλη πρόκριση.

Τα πράγματα, βέβαια, δεν είναι καθόλου εύκολα για τους Θεσσαλονικείς. Έχοντας αλλάξει προπονητή μόλις λίγες μέρες νωρίτερα, μοιάζουν ακόμα να μην ξέρουν που πατούν για τη νέα σεζόν. Επιπλέον, το όνομα του ¶γιαξ μόνο εφησυχασμό δεν προκαλεί, αφού μιλάμε για έναν σύλλογο με τεράστια παράδοση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, που επιπλέον έχει στις τάξεις του ορισμένα από τα μεγάλα αστέρια του πρόσφατου Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Από την άλλη, υπάρχουν και τα θετικά. Οι Ολλανδοί βρίσκονται σε πολύ λιγότερο καλή κατάσταση απ' όσο φαντάζονται οι περισσότεροι φίλοι του ΠΑΟΚ, ενώ μόνο καλή δεν είναι η διάθεση που επικρατεί στα αποδυτήρια.

Η απόφαση της διοίκησης του συλλόγου να πουλήσει (η να μην ανανεώσει τα συμβόλαια) σε αρκετούς ποδοσφαιριστές που ο τωρινός τεχνικός της ομάδας Μάρτιν Γιόλ υπολόγιζε για βασικούς, είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί μια ανάσα μόλις από την πόρτα της εξόδου.

Επίσης, όσοι ξεχώρισαν με τις εμφανίσεις τους στο Μουντιάλ (Σουάρες, Στεκέλενμπουργκ κλπ), δεν έχουν καταφέρει ακόμα να επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς και μένει να φανεί πόσο έτοιμοι για να προσφέρουν είναι.

Όσο για τον ΠΑΟΚ, με τον Παύλο Δερμιτζάκη πλέον στον πάγκο του, θα πρέπει να θυμίζει όλο και περισσότερο την περσινή ομάδα του Φερνάντο Σάντος.

Ο Έλληνας τεχνικός προετοιμάζει τους παίκτες του για το 4-2-3-1 του Πορτογάλου με τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, Μπουσαΐντι δεξιά στην άμυνα και Σνάουτσνερ στα αριστερά. Τσιρίλο και Μαλεζά θα αποτελέσουν το δίδυμο των στόπερ, ενώ Γκαρσία και Βιτόλο θα είναι τα αμυντικά χαφ με τον Ίβιτς μπροστά τους ως επιτελικό μέσο. Βιεϊρίνια δεξιά στο κέντρο και Σορλέν αριστερά, με τον Σαλπιγγίδη μόνο του στην κορυφή της επίθεσης.

Αν όλα πάνε καλά, ο «δικέφαλος» θα κυνηγήσει το εκτός έδρας γκολ. Και αυτό όμως να μην έρθει, πρώτη προτεραιότητα θα είναι το μηδέν στην άμυνα.

Την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ αναμένεται να ενισχύσουν και αρκετές χιλιάδες φίλοι της ομάδας, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από τις διάφορες ομογενειακές κοινότητες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις