K. Xατζηδάκης: Σε βαθύ τέλμα ύφεσης οδηγεί ο νέος αναπτυξιακός νόμος

Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010 16:09
UPD:16:14
A- A A+

Για «μία ακόμα επικοινωνιακή άσκηση» της κυβέρνησης έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, σχολιάζοντας το ενημερωτικό σημείωμα που κατατέθηκε στη Βουλή για το νέο αναπτυξιακό νόμο.

«Παρότι αναζητήσαμε, δε βρήκαμε ιδιαίτερα σημεία καινοτομίας στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «προκύπτει η εντύπωση πως η πολυδιαφημισμένη καινοτόμος προσέγγιση της κυβέρνησης ήταν μια ακόμα επικοινωνιακή άσκηση».

«Σε πολλά δε σημεία», συμπλήρωσε, «ήδη ισχύουσες ρυθμίσεις παρουσιάζονται ως καινούριες».

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ακόμη ότι η ΝΔ, με τις δηλώσεις του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά από τις 7 Ιουλίου, έχει ξεκαθαρίσει ότι προτιμά ένα Αναπτυξιακό Νόμο που θα δίνει έμφαση κυρίως στα φορολογικά κίνητρα, για λόγους διαφάνειας και αποτελεσματικότητας.

«Χωρίς να παραγνωρίζονται, φυσικά, καινοτόμες ιδέες νέων ανθρώπων», διευκρίνισε.

Υπογράμμισε ακόμα ότι ενώ φέρνει σε συζήτηση αυτό το νέο Αναπτυξιακό νομοσχέδιο, η κυβέρνηση:

- Αυξάνει με το φορολογικό νόμο την επιβάρυνση των επιχειρήσεων.

- Καθυστερεί τις πληρωμές του δημοσίου και δεν επιστρέφει το ΦΠΑ.

- Χρονοτριβεί με μια σειρά προγράμματα του ΕΣΠΑ, τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στην αγορά, δεχόμενη γιΆαυτό παρατηρήσεις από την Τρόικα.

- Έχει μειώσει τον προϋπολογισμό του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων το πρώτο εξάμηνο του 2010 κατά 40% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009.

- Και την ίδια περίοδο, έχει περιορίσει τη δραστηριότητα του ΤΕΜΠΜΕ 16 φορές κάτω!

«Αυτή η πολιτική δεν είναι αναπτυξιακή. Είναι πολιτική που ρίχνει τις επιχειρήσεις και την αγορά σε ένα βαθύ τέλμα ύφεσης», είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε: «Λιγότερος χρόνος στην επικοινωνία και περισσότερος στην ουσία, θα μπορούσε, ίσως, να οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή