«Κύριος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας η διευρυμένη Ευρώπη», λέει ο Ρώσος πρωθυπουργός

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2002 08:04
A- A A+

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Κασιάνωφ, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες επίσημη τριήμερη επίσκεψη στη Γαλλία, τονίζει σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της οικονομικής εφημερίδας «Les Echos», πως «η διευρυμένη Ευρώπη θα είναι ο κυρίαρχος εμπορικός εταίρος» της Ρωσίας.

Ο Κασιάνωφ τονίζει πως η Ευρωπαϊκη Ενωση «βαραίνει από μόνη της περισσότερο από το μισό του δικού μας εμπορικού ισοζυγίου» και προσθέτει πως η Ρωσία εξακολουθεί «να αποδίδει μεγάλη σημασία στην ένταξή της στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου».

«Μου φαίνεται πως πλέον καταλαβαινόμαστε πολύ καλύτερα, από ότι, για παράδειγμα, προ ολίγων μηνών και είμαστε έτοιμοι για σοβαρές προόδους στις διαπραγματεύσεις», προσδιορίζει ο Ρώσος πρωθυπουργός. «Χαιρετίζουμε την διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και θεωρούμε πως οι παραδιοσιακές σχέσεις μας με τις χώρες της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης θα συσφιχθούν ακόμη περισσότερο», τονίζει ο Κασιάνωφ, ο οποίος στο Παρίσι θα έχει συνομιλίες κυρίως με τον πρόεδρο Ζακ Σιράκ και σήμερα θα συμμετέχει στη σύνοδο της ρωσο-γαλλικής συνόδου.

Ο Κασιάνωφ δικαιολόγησε την επιλογή της Τουλούζης ως τόπο διεξαγωγής της συνόδου της Κοινής Κυβερνητικής Επιτροπής, τονίζοντας ότι «σε πρωτεύον επίπεδο στις συνομιλίες θα βρίσκονται η συνεργασία και οι επενδύσεις στον αεροδιαστημικό τομέα». «Θα εστιασθούμε επίσης και στα θέματα της γεωργίας και της ενέργειας, θα συζητήσουμε τα μέτρα που αναμένεται να δώσουν ώθηση στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών», υπογραμμίζει στη συνέντευξή του ο Κασιάνωφ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή